JAV prekybos centre per šaudymą žuvo trys žmonės, užpuolikas nukautas

Indianoje trys žmonės žuvo ir dar trys buvo sužeisti per šaudymo incidentą viename prekybos centre, pratęsusiame ginkluotų išpuolių Jungtinėse Valstijose bangą, pranešė pareigūnai.

„Šį vakarą patyrėme masines šaudynes prekybos centre „Greenwood Park Mall, – sakoma Grinvudo miesto mero Marko Myerso (Marko Majerso) pranešime. – Šiuo metu turime tris aukas ir tris kitus sužeistus.“

M. Myersas sakė, kad užpuolikas buvo nušautas „ginkluoto asmens“.

Grinvudo policijos departamento vadovas Jimas Isonas (Džimas Aisonas) sakė, kad į prekybos centrą įsiveržęs vyras turėjo šautuvą ir kelias šovinių dėtuves. Teisėsaugos pareigūnai į incidento vietą buvo iškviesti apie  apie 18 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku.

Vyrui pradėjus šaudyti į žmones maisto turgelyje kitas 22 metų vyras iš kaimyninės Bartolomju apygardos iš savo teisėtai turėto ginklo užpuoliką nušovė, per spaudos konferenciją nurodė J. Isonas.

Pasak pareigūno, tarp pašautų žmonių, įskaitant žuvusius, esama moterų ir vienas vyras. Anot J. Isono, sužeisti buvo du žmonės, įskaitant 12-metę; jų abiejų būklė stabili.

Policija taip pat paėmė įtartiną kuprinę, buvusią tualete netoli maisto turgaus, sakė J. Isonas.

Kaip rodo nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenys, Jungtinėse Valstijose incidentai, per kuriuos panaudojami šaunamieji ginklai, pareikalauja apie 40 tūkst. žmonių gyvybių per metus, o išpuolis Grinvude papildė šią ginkluoto smurto bangą.

Liepos 4-ąją per Nepriklausomybės dienos paradą viename Čikagos priemiestyje šaulys nušovė septynis žmones ir dar per tris dešimtis sužeidė.

Gegužę dešimt juodaodžių buvo nušauti viename Niujorko valstijos prekybos centre, o dar 19 vaikų ir dvi mokytojos buvo nužudytos per ataką prieš pradinę mokyklą Teksase.

Pastaruoju metu padažnėję ginkluoto smurto incidentai iš naujo pakurstė visuomenę skaldančius debatus dėl šaunamųjų ginklų kontrolės. Šią savaitę vienas Atstovų Rūmų komitetas turėtų pirmąkart per beveik 20 metų balsuoti dėl įstatymo, turinčio uždrausti kariškus ginklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių