Pereiti į pagrindinį turinį

Karalienė Elizabeth II dėl COVID-19 simptomų atšaukia suplanuotus susitikimus

2022-02-22 11:42

Jungtinės Karalystės monarchė Elizabeth II (Elzbieta II) dėl nesunkiais vadinamų COVID-19 simptomų atšaukė antradieniui suplanuotus virtualius susitikimus, paskelbė Bakingamo rūmai.

Elizabeth II
Elizabeth II / EPA-ELTOS nuotr.

95 metų britų monarchė, kuriai sekmadienį testais buvo nustatytas koronavirusas, vis dar jaučia „nesunkius, į peršalimą panašius simptomus“, bet „toliau vykdys nesunkias pareigas“, sakė atstovas.

„Jos Didenybė tebejaučia nesunkius į peršalimą panašius simptomus ir nusprendė atsisakyti šiandien numatytų virtualių susitikimų, bet toliau vykdys nesunkias pareigas“, – nurodė jis.

Žinia apie monarchės ligą atnaujino būgštavimus dėl jos sveikatos, iškilusius, kai spalį ji vieną naktį praleido ligoninėje.

Vėliau, gydytojams rekomendavus poilsį, Elizabeth atšaukė virtinę anksčiau suplanuotų susitikimų, taip pat dalyvavimą lapkritį Glazge vykusioje Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje.

Jos Didenybė tebejaučia nesunkius į peršalimą panašius simptomus ir nusprendė atsisakyti šiandien numatytų virtualių susitikimų, bet toliau vykdys nesunkias pareigas.

Nuo tada Elizabeth II retai pasirodydavo viešumoje, nors sugrįžo prie viešų savo karališkų pareigų vykdymo prieš vasario 6 dieną, kai prasidėjo jos valdymo 70-mečio minėjimo metinės.

Vėliau šią savaitę karalienė turėjo surengti daugiau virtualių susitikimų, vienas jų – privatus kas savaitę vykstantis susitikimas su ministru pirmininku Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu).

Tačiau buvo pranešta, kad dėl dalyvavimo juose karalienė apsispręs vėliau.

Žinia apie karalienei patvirtintą koronavirusinę infekciją paskelbta prieš dieną iki B. Johnsono pranešimo apie vėliau šią savaitę panaikinamus visus su pandemija susijusius suvaržymus Anglijoje.

Pirmadienį premjeras paskelbė, kad nuo ketvirtadienio atsisakoma privalomos izoliacijos COVID-19 teigiamo testo atvejais, ragindamas pereiti nuo vyriausybės reguliavimo prie asmeninės atsakomybės.

Šis žingsnis sukėlė mokslininkų susirūpinimą ir sulaukė opozicijos kritikos, esą B. Johnsonui labiau rūpi nuraminti suvaržymais nepatenkintus savo partijos narius  nei saugoti visuomenės sveikatą.

JK monarchė, kuri, kaip manoma yra paskiepyta trimis vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, praėjusią savaitę atnaujino asmenines audiencijas į vakarus nuo Londono esančioje Vindzoro pilyje.

Tačiau vienam tokio priėmimo svečiui ji skundėsi, kad sunkiai vaikšto, ir buvo nufotografuota laikanti lazdelę.

Vyriausiajam karalienės sūnui 73 metų princui Charlesui (Čarlzui) COVID-19 buvo nustatyta vasario 10 dieną. Koronavirusinė infekcija princui buvo patvirtinta jau antrą kartą.

Vėliau paaiškėjo, kad dviem dienomis anksčiau jis buvo susitikęs su savo motina Vindzore.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų