Karo ekspertai: agresorius vėl pabandė būti gudresnis už penktoką

  • Teksto dydis:

Karo ekspertai „Locked N' Loaded“ apžvelgė, kas naujo įvyko kare Ukrainoje. Pasak jų, Charkive agresorius bando vykdyti nedidelio masto atakas, o Izyume – sąlyginė ramybė.

Situacija Chakive iš esmės nepakitusi, rašė „Locked N' Loaded“.

„Susidaro įspūdis, kad agresorius sukaupė vienetus ir kelinta diena iš eilės bando vykdyti nedidelio masto atakas manevriniais vienetais. Galimai tai susiję su galimomis agresoriaus baimėmis, jog ukrainiečiai gali bandyti vykdyti lokalias kontratakas link orkų tiekimo kelio Vovchanskas– Izyumas“, – svarstė jie.

Izyume – toliau sąlyginė ramybė.

„Daugiausia darbo žvalgams ir artileristams. Viešoje erdvėje pasirodė informacija, kad ukrainiečiai kontratakuoja prie Izyumo. Tikėtina, turėta omenyje situacija, kai prieš kelias dienas agresorius bandė atakuoti pietiniame ir pietvakariniame ruožuose. Čia orkai gerai gavo per knyslę, tuo pasinaudodami ukrainiečiai kontratakavo bei stumtelėjo agresorių šiek tiek arčiau Izyumo. Bet laimėjimai taktinio pobūdžio ir bendrai padėčiai sektoriuje bent kol kas įtakos neturi“, – aiškino karo ekspertai.

Aptarta ir situacija Syverske.

Čia orkai gerai gavo per knyslę, tuo pasinaudodami ukrainiečiai kontratakavo bei stumtelėjo agresorių šiek tiek arčiau Izyumo.

„Agresorius vėl pabandė būti gudresnis už penktoką ir atakavo Berestovės vakarinį pakraštį, tik tiksliai neaišku, ar iš šiaurės rytų, ar iš pietryčių. Jei iš šiaurės rytų, tuomet jie judėjo beveik per visą gyvenvietę, kurios nekontroliuoja, t. y.  ukrainiečiai turėjo praleisti juos iki vakarinio gyvenvietės pakraščio ir draugiškai palinkėti sėkmės. Nemažiau keista, jei atakuota iš pietryčių pusės, kadangi rusai nekontroliuoja Nahirnę, t. y. gyvenvietės apie 1 km į pietus nuo Berestovės. Tokiu būdu stengdamiesi atakuoti Berestovės vakarinį pakraštį jie atidengė savo kairį flangą Nahirnėje esančioms ukrainiečių pajėgoms ir gynėjai tokiu atveju galėjo kryžmine ugnimi taškyti orkus. Bet kokiu atveju, kad ir per kur buvo atakuota, orkai patyrė nesėkmę“, – rašė „Locked N' Loaded“.


Šiame straipsnyje: Locked N Loadedkaras Ukrainojekaro apžvalga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių