Pereiti į pagrindinį turinį

Karo ekspertai: Ukraina atnaujino kontrpuolimą Kreminos srityje

2023-01-27 05:43
DMN inf.

Pasak Karo studijų instituto (ISW) analitikų, Ukrainos gynėjai atnaujino atsakomąjį puolimą Kreminos srityje. Kaip teigiama, rusų kariai labai bijo puolimo Zaporižios kryptimi, rašo UNIAN.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Ukrainos kariai sausio 26 d. atnaujino kontrpuolimo operacijas Kreminos srityje. Rusijos tinklaraštininkas sakė, kad Ukrainos kariai pradėjo puolimo operacijas prieš 144-osios motorizuotosios šaulių divizijos (20-oji jungtinės ginkluotės armijos, Vakarų karinės apygardos – aut. past.) pozicijas“, – rašoma naujoje ISW ataskaitoje.

Rusų propagandistai tvirtino, kad užpuolikams esą pavyko atremti šį išpuolį. Tačiau Ukrainos kariuomenė ir toliau atakavo okupantus iš Torskio pusės (gyvenvietė 14 kilometrų į vakarus nuo Kreminos – aut. past.).

Aktyvūs mūšiai vyksta ir Donecko kryptimi. Rusijos kariams nepavyko užimti Ugledaro. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atremia įsibrovėlių atakas prie Bachmuto.

„Sausio 26 d. Ukrainos pareigūnai pranešė, kad Rusijos pajėgos Zaporižios srityje nevykdo tokio masto puolamųjų operacijų, kurios būtinos visapusiškam puolimui... Tauridės kryptimi Rusijos kariai taip pat nesutelkė pakankamai pajėgų, kad galėtų vykdyti puolimą Zaporižios kryptimi, tačiau šiek tiek padidino savo darbo jėgos buvimą Zaporižios regione“, – pabrėžė ISW ekspertai.

Rusų kariai bando daryti pažangą palei fronto liniją Zaporižios srityje. Tačiau jų pastangos demonstruojamos tik žodžiais ar propagandistų pasisakymais. Ekspertai pastebi, kad Rusijos karių veiksmų Zaporižios kryptimi greitis ir efektyvumas yra labai menkas.

„Keli Rusijos tinklaraštininkai kalbėjo apie Ukrainos atsakomąjį puolimą Zaporižios kryptimi, nurodydami, kad šiuo metu vykstančios antžeminės atakos rajone ir juos lydinčios informacinės operacijos greičiausiai yra skirtos sužlugdyti Ukrainos pusės pastangas. Vadinamosios Zaporižios srities okupacinės „valdžios“ atstovas teigė, kad artimiausiais mėnesiais Ukrainos pajėgos ruošiasi ryžtingam puolimui prieš Melitopolį ir Berdjanską, tačiau Rusijos sėkmė mūšio lauke sumažins Ukrainos karių pajėgumą.

Daugiau naujienų