Kijevas: Ukrainai suteikta prieiga prie Irane sudužusio lėktuvo juodųjų dėžių

  • Teksto dydis:

Ukrainos ekspertams buvo leista išanalizuoti Irane sudužusio Ukrainos lėktuvo savirašius, penktadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Vadymas Prystaika.

Trečiadienį netoli Teherano sudužus Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) laineriui „Boeing 737“ ir žuvus visiems 176 juo skridusiems žmonėms, Kijevas nusiuntė maždaug 50 ekspertų į Iraną dalyvauti katastrofos tyrime.

„Mūsų komanda dabar turi prieigą prie juodųjų dėžių“, – per spaudos konferenciją sakė V. Prystaika.

Pasak jo, Teheranas „visokeriopai bendradarbiauja“ su Kijevu. Ukrainiečių ekspertams taip pat buvo leista apžiūrėti lėktuvo fragmentus katastrofos vietoje.

Lėktuvas sudužo tuojau po to, kai Iranas apšaudė raketomis JAV pajėgų pozicijas Irake, reaguodamas į įtakingiausio Irano generolo nužudymą per amerikiečių bepiločio orlaivio smūgį Bagdade.

V. Prystaika bendravo su žurnalistais Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui telefonu pasikalbėjus su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėjumi) ir amerikiečių pareigūnams pasidalijus su Kijevu „svarbia“ informacija apie katastrofą.

Amerikos, Didžiosios Britanijos ir Kanados pareigūnų teigimu, šaltiniai žvalgybos tarnybose mano, kad Iranas, galimai netyčia, numušė lėktuvą, tačiau Teheranas tokius pareiškimus neigia.

V. Zelenskis parašė socialiniame tinkle „Facebook“, kad neatmetama galimybė, jog lėktuvas buvo numuštas raketa, „tačiau tai dar nepatvirtinta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Ukrainai suteikta prieiga prie Irane sudužusio lėktuvo juodųjų dėžių" - kad galėtų savo pačių duotas komandas ištrint?.. :S
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių