Kinijos tarnybos patikslino COVID-19 protrūkio aukų Uhano mieste skaičių

Kinijos centrinės Hubėjaus provincijos sostinės Uhano, laikomo naujojo koronaviruso pandemijos pirminiu židiniu, tarnybos penktadienį patikslino susirgimo COVID-19 aukų skaičių – jis buvo padidintas 50 procentų.

Tarnybos pripažino, kad apie daugelį užsikrėtimo ir pacientų mirties atvejų buvo „klaidingai pranešta“ arba apie juos apskritai nebuvo informuota.

Patikslinti duomenys rodo, kad mieste mirė iš viso 3 869 koronavirusu užsikrėtę žmonės, tai yra 1 290 žmonėmis daugiau, nei buvo skelbta iki šiol. Tuo metu bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius buvo padidintas 325 iki 50 333.

Kinijoje COVID-19 epidemija iki šiol pareikalavo 4 632 žmonių gyvybių; užregistruoti 82 692 užsikrėtimo atvejai.

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ citavo pareigūną iš Uhano epidemijos prevencijos ir kontrolės štabo, sakiusį, kad pradiniais protrūkio etapais „dėl nepakankamų priėmimo ir gydymo pajėgumų kelios medicinos įstaigos laiku neprisijungė prie ligos prevencijos ir kontrolės sistemos“. Tuo metu ligoninės buvo perpildytos, o medikai perkrauti darbu.

„Dėl to pranešimų nebūdavo arba jie būdavo pavėluoti ar klaidingi“, – sakė pareigūnas, kurio pavardė nenurodoma.

Pasak jo, nauji skaičiai buvo gauti palyginus Uhano epidemijos prevencijos ir kontrolės duomenų sistemos, miesto laidojimo paslaugų sistemos, miesto ligoninių administracijos informacijos sistemos ir nukleininių rūgščių tyrimo sistemos duomenis, kad „būtų pašalinti pakartotinai priskaičiuoti atvejai ir įtraukti praleisti atvejai“.

Naujų mirties atvejų atsirado dėl to, kad ligų kontrolės informacijos sistemoje nebuvo įregistruoti mirties atvejai ne ligoninėse, o apie kai kuriuos patvirtintus atvejus kai kurios medicinos įstaigos pranešė pavėluotai arba nepranešė išvis.

Dėl Kinijos skelbiamų skaičių tikslumo jau seniai kildavo daug klausimų. Uhanas kelias dienas sausio mėnesį nepranešdavo apie naujus užsikrėtimo ir mirties atvejus. Tai išprovokavo kaltinimus, kad Kinijos pareigūnai stengėsi menkinti protrūkio poveikį ir praleido progą jį greičiau suvaldyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių