Per krikštynų šventę įgriuvo bažnyčios stogas: žuvo mažiausiai dešimt žmonių

  • Teksto dydis:

Meksikoje įgriuvus bažnyčios stogui sekmadienį žuvo mažiausiai dešimt žmonių, tarp jų – trys vaikai, o dar 60 buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai.

Nelaimė įvyko Siudad Madere, Tamaulipaso valstijoje, esančioje Meksikos šiaurės rytuose, o Raudonojo Kryžiaus gelbėtojas vietos žiniasklaidai sakė, kad, įgriuvus stogui, Santa Kruso parapijoje buvo 80 žmonių.

„Deja, patvirtinta, kad žuvo dešimt žmonių. Tarp jų – penkios moterys, du vyrai ir trys vaikai“, – žurnalistams nelaimės vietoje sakė Tamaulipaso gubernatorius Americo Villarrealis (Amerikas Viljarealis).

Gelbėtojai iš griuvėsių bandė ištraukti vienos moters kūną. Žuvusiųjų skaičius tikriausiai nebedidės, nes buvo rasti visi dingusieji, pridūrė jis.

Gubernatorius teigė, kad mažiausiai 60 žmonių buvo sužeisti, o 23 gydomi ligoninėje.

„Du iš jų yra sunkiai sužeisti, jų gyvybei gali grėsti pavojus“, – sakė jis.

Bažnyčios pareigūnai sakė, kad bažnyčioje tuo metu, kai nutiko nelaimė, vyko krikštynos.

„Išgyvename labai sunkią akimirką (...) Eucharistijos šventimo metu įgriuvo bažnyčios stogas“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše sakė vietos vyskupijos vyskupas Jose Armando Alvarezas (Chosė Armandas Alvaresas).

Saugumo ir civilinės saugos pajėgos jau sprendžia situaciją, (...) koordinuoja gelbėjimo planus.

Gelbėjimo operacija

Į įvykio vietą atvyko keli greitosios pagalbos ekipažai, policija, kariai, taip pat daugybė žmonių, kurie ieškojo bažnyčioje buvusių savo šeimos narių.

Vietos televizija parodė dešimtis žmonių, kurie strypais bandė prilaikyti sugriuvusios konstrukcijos dalį, o kiti rausė nuolaužas, ieškodami išgyvenusiųjų.

Gelbėjimo operacija priminė žemės drebėjimų padarinių likvidavimo darbus. Televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kaip gelbėtojai grūmoja kumščiais, ragindami laikytis tylos, kad galėtų išgirsti po griuvėsiais įstrigusių žmonių pagalbos šauksmus.

„Saugumo ir civilinės saugos pajėgos jau sprendžia situaciją, (...) koordinuoja gelbėjimo planus“, – socialiniame tinkle „X“ parašė A. Villarrealis.

Vaizdo įraše, kuris, kaip pranešama, nufilmuotas netoliese esančios stebėjimo kameros, matyti griūties momentas, kai bažnyčios pastatas dingsta dulkių debesyje.

Meksiko arkivyskupija socialiniame tinkle paskelbė užuojautos žinutę: „Meldžiamės kartu su mūsų seserimi Tampiko vyskupija už mūsų žuvusius ir sužeistus brolius.“

Siudad Madere Meksikos įlankos pakrantėje gyvena šiek tiek daugiau nei 200 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių