Lenkijos prezidentas: ar per Antrąjį pasaulinį karą kas nors taip kalbėjosi su Hitleriu?

Interviu leidiniui „Bild“ Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda griežtai sukritikavo Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą ir Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną, kurie vis skambina Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui, tęsiančiam karą Ukrainoje.

„Mane stebina visi pokalbiai su Putinu. Jie neduoda jokių rezultatų ir tik legitimizuoja asmenį, atsakingą už Rusijos armijos nusikaltimus Ukrainoje. Ar per Antrąjį pasaulinį karą kas nors taip kalbėjosi su Adolfu Hitleriu? Ar kas nors sakė, kad Hitleris turi išsaugoti veidą? Kad turime taip elgtis, kad nepažemintume Hitlerio?“ – retoriškai klausė A. Duda.

Jis priminė, jog 2008 metais, kai Rusija užpuolė Sakartvelą, tuometis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczyńskis pasakė, kad Rusijos imperializmas vėl atgimė, kad vėl matome Rusijos veidą, kurio kelis dešimtmečius nematėme, bet gerai pažįstame.

„Turime padaryti visa, kad sustabdytume imperialistinę Rusiją. Turime padėti ukrainiečiams visais įmanomais būdais. Labai tikimės, kad Rusijos imperializmas nusilauš dantis Ukrainoje. O mes tuo metu tiek sustiprėsime, kad mūsų nebedrįs pulti. Tad Ukrainos, laisvos, suverenios valstybės, gynyba mums turi fundamentalią reikšmę“, – pabrėžė A. Duda.

Paprašytas pakomentuoti Vokietijos poziciją esant dabartinei situacijai, Lenkijos prezidentas pareiškė: „Daliai Vokietijos verslininkų apskritai nerūpi, kas ištiko Ukrainą. Jie sako: norime tvarkyti verslo reikalus su Rusija, uždirbti pinigų, pirkti pigias dujas, importuoti naftą. Gal Vokietijos verslo atstovai netiki, kad Rusijos armija galėtų vėl pasiekti didelę pergalę Berlyne ir užimti dalį Vokietijos. Mes Lenkijoje žinome, kad tai įmanoma. Ir todėl mums nėra „tik verslo“. Ir todėl raginame pasaulį ir Europą, kad nebebūtų „tik verslo“ su Rusija“.


Šiame straipsnyje: Andrzejus Dudaskambučiai Vladimirui Putinuikritikakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių