Libanas: trečiadienį per Izraelio smūgius žuvo 51 žmogus

  • Teksto dydis:

Libanas paskelbė, kad trečiadienį per Izraelio smūgius žuvo 51 žmogus ir dar daugiau kaip 220 buvo sužeista. Izraelio kariuomenė trečiadienį pranešė, kad smogė daugiau kaip 280 Irano remiamų „Hezbollah“ teroristų taikinių. Jungtinės Tautos trečiadienį nurodė, kad per šią savaitę apie 90 tūkst. žmonių Libane buvo priversti palikti savo namus.

Izraelis jau trečią dieną atakuoja Libaną, suintensyvėjus kovoms su Irano remiama grupuote „Hezbollah“.

„Hezbollah“ anksčiau pranešė, kad paleido balistinę raketą, kuri pirmą kartą istorijoje pasiekė Tel Avivą, bet buvo perimta Izraelio oro gynybos sistemos.

Izraeliečiai smogė Džuno ir Maaisros kaimams, įsikūrusiems kalnuose toliau nuo tradicinių „Hezbollah“ tvirtovių šalies pietuose ir rytuose.

Fatima iš Maaisros, nenorėjusi viešinti savo pavardės, sakė, kad dviejų aukštų pastatas, į kurį buvo nusitaikyta, priklausė jos giminaičiui, o jame gyveno iš Pietų Libano perkelti žmonės.

„Jie bombardavo teritoriją, pilną perkeltųjų žmonių, – teigė ji. – Niekur nebėra saugu.“

Naujienų agentūros AFP korespondentai smūgio vietoje matė, kaip gelbėtojai ieškojo išgyvenusiųjų pastato griuvėsiuose ir klausėsi, ar po nuolaužomis nesigirdi gyvybės ženklų.

Pasak jų, kaime buvo daug „Hezbollah“ ir Libano vėliavų.

Vėliau Izraelio kariuomenė paskelbė vykdanti bombardavimą Pietų Libano Nabatijos regione. Libano oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad per Izraelio smūgį buvo šiek tiek apgadinta ten esanti ligoninė.

Nabatijos gubernatorius Howaida Turkas AFP sakė, kad „vienintelė (regiono) vyriausybinė ligoninė nukentėjo nuo netoliese suduoto smūgio“, tačiau pridūrė, kad sužeistųjų nėra.

Intensyvėjantys susirėmimai

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime sakoma, kad per izraeliečių smūgį Džuno kaimui Šufo kalnuose į pietryčius nuo Beiruto žuvo keturi žmonės.

Per kitą smūgį žuvo trys žmonės į šiaurę nuo Beiruto esančiame Maaisroje, šiitų daugumos kaime, esančiame daugiausia krikščionių gyvenamoje kalnų vietovėje maždaug už 25 km nuo Beiruto.

Dar devyni žmonės žuvo per Izraelio smūgius pietuose, o septyni – šalies rytuose, nurodė ministerija.

„Hezbollah“ ir Izraelio pajėgos nuo karo Gazos Ruože pradžios kone kasdien apsikeičia ugnimi pasienio rajonuose. „Hezbollah“ sako, kad taip remia palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“, kurio beprecedentis išpuolis praėjusių metų spalio 7-ąją prieš Izraelį išprovokavo karą Gazos Ruože.

Pastarosiomis dienomis Izraelis pradėjo labiau bombarduoti nebe Gazos Ruožą, o Libaną.

Pirmadienį Izraelis surengė niokojančius smūgius Libano pietuose ir rytuose, per kuriuos, libaniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 550 žmonių. Tai didžiausias aukų skaičius per vieną dieną nuo 1975–1990 metų Libano pilietinio karo laikų.

Atakos surengtos po koordinuotų ryšių įrenginių sprogimų praėjusią savaitę, kai žuvo 39 žmonės o dar tūkstančiai buvo sužeisti.

Po to penktadienį buvo surengtas mirtinas smūgis pietų Beirute, per jį žuvo svarbus „Hezbollah“ vadas Ibrahimas Aqilas.


Šiame straipsnyje: IzraelisLibanaskarasHezbollah

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Kokia ten ukr žeme? Tai golodomoras tai šaltis gresia , o putin kankintojas sadistas?

Niu

Niu portretas
Tai zLiwtuvoj nušiwnaus 50000 žydų. Ir bus mažai. Libaniečiai pasieks žydus Lietuvoje.

Mažai

Mažai portretas
6 milijonai kada bus ? Pirmyn izraelitai , teroristai turi mirti .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių