Libano valstybinė žiniasklaida: Izraelis surengė stiprius smūgius Pietų Beirute

  • Teksto dydis:

Oficialioji Libano žiniasklaida pranešė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį Izraelis smogė Pietų Beirutui, kai kurie iš smūgių buvo itin smarkūs.

„Izraelio priešo karo lėktuvai sudavė keturis labai stiprius smūgius (Beiruto) pietiniams priemiesčiams ir vieną smūgį Chveifato“ rajonui, į įvykio vietą skubėjo greitosios pagalbos automobiliai, pranešė Libano Nacionalinė naujienų agentūra (NNA).

Po NNA pareiškimo naujienų agentūros AFP korespondentai daugiau nei dvi valandas girdėjo sprogimus Pietų Beirute ir jo apylinkėse. Tai viena intensyviausiųjų smūgių serijų.

Vienoje Pietų Beiruto vietoje į orą kilo liepsnos kamuolys, o tarp tirštų dūmų maždaug valandą švietė signalinės raketos.

AFP korespondentas Sabros rajone netoli pietinių Beiruto priemiesčių matė dešimtis žmonių gatvėse, kai kurie nešini krepšiais bėgo pėsčiomis arba motociklais, o fone aidėjo sprogimai.

NNA teigė, kad oro eismas vieninteliame Libano oro uoste Beirute, esančiame netoli atakuotų teritorijų, „vyksta nepaisant Izraelio priešo agresijos pietiniuose priemiesčiuose. Keli „Middle East Airlines“ lėktuvai ką tik nusileido“.

Izraelio kariuomenė savo platformos „Telegram“ kanale paskelbtame pareiškime nurodė, kad „šiuo metu smogia „Hezbollah“ teroristinei organizacijai priklausantiems taikiniams Beiruto rajone“.

Ankstų šeštadienio vakarą Izraelio kariuomenė paskelbė naują raginimą gyventojams evakuotis iš pietinių Beiruto priemiesčių, toliau besitaikydama į grupuotės „Hezbollah“ pozicijas Libano sostinėje.

„Siekdami savo ir savo šeimos narių saugumo, turite nedelsdami evakuotis iš nurodytų ir gretimų pastatų ir pasitraukti nuo jų bent 500 metrų atstumu“, – socialiniuose tinkluose paskelbė atstovas spaudai Avichay Adraee (Avičajus Adrajis) kartu su palydovinėmis nuotraukomis, kuriose pažymėtos trijų evakuotinų rajonų teritorijos.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios „Hezbollah“ ir Izraelis beveik kasdien susišaudo žydų valstybės ir Libano pasienyje.

Tačiau nuo rugsėjo 23 dienos Izraelis rengė niokojančius oro smūgius prieš taikinius Libane, per kuriuos žuvo daugiau kaip 1 110 žmonių, o daugiau kaip milijonas buvo priversti palikti savo namus.

Praėjusią savaitę Izraelis nukovė „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah (Hasaną Nasralą) per antskrydžius prieš šios grupuotės pietinį Beiruto bastioną.


Šiame straipsnyje: LibanasPietų BeirutasIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių