Londone aptiktas prostitucijos klanas, išnaudojęs moteris, kaip verges

  • Teksto dydis:

Nelegalus prostitucijos ir moderniosios vergystės verslas Londone – itin klesti. Dešimtyse slapta veikiančių viešnamių netrūksta lankytojų, o moterys juose dirba ne visuomet savo noru.

Gruodžio 3-iąją Londone sulaikytas 36-erių Vengrijos pilietis, kuris, kaip skelbiama, kontroliavo masinį prostitučių verslą.

Kaip rašo „Dailymail“, Londono policijos pareigūnai patvirtino, kad jie lankėsi aštuoniolikoje nurodytų adresų devyniuose Londono rajonuose. Buvo nurodyta, kad adresuose įkurti slapti viešnamiai.

Iš viso pareigūnai nurodytuose adresuose kalbėjosi su 46 moterimis, kurių penkios identifikuotos kaip moderniosios vergijos aukos ir viešnamiuose dirbo ne savo noru, buvo laikomos per prievartą.

Rastos moterys buvo šių tautybių: britės, brazilės, bulgarės, kinietės, graikės, vengrės, italės, lenkės ir rumunės.

Viešnamiai aptikti Hounslow, Ealing, Hillingdon, Merton, Newham, Enfield, Haringey, Kensington / Chelsea ir Westminster rajonuose.

Sulaikytas įtariamasis buvo apklaustas pareigūnų ir, kol vyksta tyrimas, paleistas į laisvę.

Pareigūnams labiausiai nerimą kelia faktas, kad dauguma moterų nepripažįsta, kad jos yra aukos. Joms įdiegtas mąstymas, kad negalima pasitikėti pareigūnais, tuo labiau, dauguma mmoterų visiškai arba itin minimaliai supranta angliškai. Tai užtikrina, kad jos nesikreips ir neieškos pagalbos.

Specialiųjų tyrimų skyriaus inspektorė Helen Barling kalbėjo, kad ši operacija buvo organizuojama tam, kad apsaugoti labiausiai pažeidžiamas ir per prievartą laikomas moteris. Deja, neretai viešnamiuose dirbančios moterys ten laiką leidžia ir savo noru, norėdamos užsidirbti. Tačiau tos, kurios laikomos prievarta, joms dažniausiai trūksta elementarių socialinių įgūdžių.

„Žinome, kad daugeliu atveju moterys, kurios patenka į moderniąją seksualinę vergiją, yra iš kitų šalių. Jos prastai supranta angliškai, dažniausiai yra iš skurdžių šeimų, joms pažadamas geras atlygis ir taip priviliojamos darbui. Tačiau atvykusios ir iš tiesų pamačiusios, kur pakliuvo, jos bijo ieškoti pagalbos.

Iš jų atimami tapatybės dokumentai, viešnamiuose jos, dažniausiai, dirba per prievartą. Aš jau nekalbu apie šių moterų ne fizinę, bet psichologinę būklę“, - kalbėjo moteris.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/londone-aptiktas-prostitucijos-klanas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigr.

Emigr. portretas
Jeigu joms patinka toks darbas ,kieno reikalas.Dabar ne 2000 metai,gali rasti darbą,niekas nedeportuos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių