Medicinos ekspertė: JAV policijos nušautas juodaodis turi 46 šautines žaizdas

Akrone Ohajo valstijoje policijos nušautas 25 metų juodaodis turi 46 šautines žaizdas, penktadienį paskelbė medicinos eksperto biuras.

Jaylandas Walkeris (Džeilandas Volkeris) buvo nušautas birželio 27 dieną pareigūnams bandant sustabdyti jo automobilį dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo. Žuvusiojo skrodimo išvadas paskelbė Samito apygardos medicinos ekspertė Lisa Kohler (Liza Koler), rašė laikraštis „Akron Beacon Journal“.

Iš pradžių nedaug informacijos apie šaudymą teikę Akrono valdžios pareigūnai vėliau paskelbė du vaizdo įrašus iš įvykio vietos. Viename jų prie uniformos tvirtinamas registratorius užfiksavo atskirus kadrus ir garsą, o kitame įamžintos visos gaudynės ir šaudymas.

Paskelbta medžiaga išprovokavo kelias dienas trukusius piktus protestus 190 tūkst. gyventojų turinčiame Akrone Ohajo valstijos šiaurėje.

J. Walkerio kūne yra 46 šautinės žaizdos, įskaitant įdrėskimus ir 15 žaizdų, kurias išlėkdamos paliko kūną perskrodusios kulkos, pranešė medicinos ekspertė. Iš palaikų buvo išimtos 26 kulkos.

„Negalime pasakyti, kuri kulka jį nužudė, – laikraščiui sakė L. Kohler. – Jis patyrė kelis niokojamus sužeidimus.“

L. Kohler taip pat sakė toksikologinius testus parodžius, kad J. Walkeris nebuvo pavartojęs narkotikų ar alkoholio.

Policija aiškino, kad pareigūnai mėgino sustabdyti J. Walkerį dėl nedidelio kelių eismo taisyklių pažeidimo, o jis iš savo automobilio paleido šūvį ir, palikęs automobilį, ėmė bėgti.

Automobilyje buvo rastas pistoletas ir šovinių dėtuvė, sakė pareigūnai.

Į J. Walkerį šaudė aštuoni policininkai. Kol vyksta tyrimas, jie nušalinti nuo pareigų.

Šis incidentas – dar viena afroamerikiečio mirtis nuo pareigūnų rankos – vėl sukėlė rasizmu ir policijos žiaurumu pasipiktinusių gyventojų protestus, buvo reikalaujama reformuoti policiją.

Pagreitį kampanija už permainas įgijo baltajam policininkui Mineapolyje 2020-ųjų gegužę keliu spaudus ant žemės paguldyto 46 metų juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) kaklą, kol jis mirė.

Po šio incidento, kurią nufilmavo vienas praeivis, JAV ir visame pasaulyje ištisus mėnesius vyko protestai prieš rasinę neteisybę ir policijos brutalumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vienų nusikaltėliu mažiau....

Jeigu būtų nudėtas į policininkus

Jeigu būtų nudėtas į policininkus portretas
šaudęs baltaodis,nebūtų nei kaltinimų rasizmu,nei žiaurumu,ir iš vis, šito ažiotažo .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių