Dž. Sorošas prabilo apie Trečiojo pasaulinio karo pradžią ir pavojų visai civilizacijai

  • Teksto dydis:

Davoso forumo kuluaruose apie karą Ukrainoje ir demokratinio pasaulio kovą su vis labiau stiprėjančiomis diktatūromis pasisakė ir vienas garsiausių liberalių vakarietiškų vertybių rėmėjas – iš Vengrijos kilęs milijardierius Džordžas Sorošas, praneša LNK.

Jis daugiau kaip pusę savo turto atidavė labdarai. Dž. Sorošas padėkojo ukrainiečiams už tai, kad jie kariauja už vakarietiškas pasaulio vertybes ir nepasiduoda diktatūrai.

Taip pat jis perspėjo, kad dėl karo mažiau dėmesio sulauks pasaulio ekonomika, kova su pandemija ir kiti labai svarbūs dalykai. O tai esą sukels pavojų visai civilizacijai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Istorijos eiga dramatiškai pasikeitė. Rusija įsiveržė į Ukrainą – tai sukrėtė Europą iki pat pamatų. Europos Sąjunga buvo įkurta tam, kad taip neatsitiktų. Net jei karas pasibaigs, kaip galiausiai ir bus, reikalai niekada nebus tokie kaip prieš karą. Ši invazija gali virsti Trečiojo pasaulinio karo pradžia ir mūsų civilizacija gali jo nepergyventi. Ką gali pademonstruoti šie du diktatoriai – Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas? Jie sako, kad jų Aljansas neturi ribų ir jie patys turi daug bendro. Jie valdo gąsdindami kitus ir dėl to daro protu nesuvokiamas klaidas. V. Putinas gi tikėjosi, kad Ukrainoje bus sutiktas kaip išvaduotojas“, – kalbėjo Dž. Sorošas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDžordžas Sorosaspavojus civilizacijaiLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių