Naujoji Zelandija laimėjo kovą prieš koronaviruso plitimą

Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern (Džasinda Ardern) pirmadienį pareiškė, kad Naujoji Zelandija iškovojo esminę pergalę prieš koronaviruso plitimą, šaliai pradėjus palaipsniui švelninti visuotinį karantiną.

„Naujojoje Zelandijoje nėra plačiai paplitusio, nepastebimo [viruso] perdavimo bendruomenėse, – paskelbė J. Ardern. – Mes laimėjome tą kovą.“

Praėjus beveik penkioms savaitėms, po to, kai šalyje buvo įvesti 4-ojo (maksimalaus) lygio suvaržymai, draudžiantys visų, išskyrus būtiniausias, įmonių ir tarnybų veiklą, Naujoji Zelandija ruošiasi pereiti prie 3-ojo lygio apribojimų.

Tai reiškia, kad tam tikroms kompanijoms, maistą išsinešti klientams siūlantiems restoranams ir mokykloms bus leista atverti savo duris.

Tačiau J. Ardern perspėjo, kad nėra aišku, kada bus įmanoma užkirsti kelią visam užkrato plitimui ir tokiu būdu sugrąžinti gyvenimą į įprastas vėžes.

Visi nori „atkurti socialinį kontaktą, kurio mes visi pasiilgome“, sakė ji, „tačiau norėdami tai padaryti užtikrintai, turime judėti lėtai ir atsargiai“.

„Nerizikuosiu pasiekimais, kuriuos pelnėme Naujosios Zelandijos gyventojų atžvilgiu. Taigi, jei mums reikės likti 3-ajame lygyje, mes tai ir padarysime“, – teigė premjerė.

Suvaržymai švelninami 5 mln. gyventojų turinčiai Naujajai Zelandijai pranešus apie tik vieną naują susirgimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejį per pastarą parą. Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje pasiekė 1 122. Šalyje taip pat užfiksuota 19 mirties atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių