Pereiti į pagrindinį turinį

O. Arestovyčius: Rusijos antskrydžiai dabar daugiausiai nukreipti į Rytų Ukrainą

Rusijos antskrydžiai Ukrainoje dabar daugiausiai nukreipti į šalies rytus. Tai pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius, kurį cituoja portalas „Sky News“.

Scanpix nuotr.

Pasak jo, čia Rusijos kariai bando apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

O. Arestovyčius kartu nurodė, kad pietinis Mariupolio uostamiestis vis dar laikosi, o Rusijos pastangos apsupti ukrainiečių karius šalies rytuose bus bergždžios. „Situacija kontroliuojama“, – nacionalinei televizijai sakė jis.

Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija anksčiau patvirtino informaciją, kad dabar Rusija daugiausiai dėmesio skiria Ukrainos rytams. Ministerija pridūrė, kad Rusijos pajėgoms trūksta motyvacijos ir išteklių.

Ukraina perspėja dėl „paskutinės galimybės“ pabėgti

Vienas Rytų Ukrainos pareigūnas ketvirtadienį perspėjo regione pasilikusius gyventojus, kad laikas pabėgti nuo Rusijos atakų eina į pabaigą, ir pranešė, jog puolamas yra visas regionas.

„Šios kelios dienos gali būti paskutinė galimybė išvykti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ gyventojams rašė Luhansko srities gubernatorius Serhijus Haidajus.

„Priešas apšaudo visus miestus Luhansko regione. Šį rytą per apšaudymą Kreminoje žuvo vienas žmogus“, – pridūrė srities administracijos vadovas, paminėdamas vieną iš regiono miestų, kuriame gyvena maždaug 20 tūkst. žmonių.

Pastarosiomis dienomis desperatiškai bandoma evakuoti žmones iš Rytų Ukrainos, Ukrainos pareigūnams perspėjant dėl neišvengiamo Rusijos pajėgų puolimo po pasaulį sukrėtusio Kyjivo apylinkių nuniokojimo.

„Nelaukdami evakuokitės, – ragino S. Haidajus. – Priešas bando atkirsti visus įmanomus kelius žmonėms ištrūkti.“

Nuo sostinės Kyjivo priemiesčių ir iš šiaurinės Ukrainos dalies pasitraukusios, kaip manoma, naujam puolimui Rytų Ukrainoje besiruošiančios rusų pajėgos paliko sugriautus miestus.

Nuo 2014 metų prorusiški separatistai kontroliuoja dideles teritorijas Luhanske ir kaimyniniame Donecko regione.

Rusijos kariuomenė skelbia atakavusi dar 29 karinius objektus Ukrainoje

Rusijos daliniai, Maskvos duomenimis, ketvirtadienį atakavo dar 29 karinius objektus Ukrainoje. Sunaikinta oro gynybos sistemų, artilerijos pabūklų, kelios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadavietės ir bazės, taip pa amunicijos ir degalų sandėliai, sakė Rusijos karinis atstovas Igoris Konašenkovas. Anot jo, Juodosios jūros flotilės fregata „paleido keturių Kalibr“ tipo raketų salvę į sausumos taikinius Ukrainos teritorijoje“.

„Kalibr“ yra modernus rusų ginklas – Rusijos flotilė šių raketų turi nuo 2011 metų. Per Sirijos karą rusų daliniai jomis iš Kaspijos jūros apšaudė taikinius Sirijoje.

Rusija vasario 24 dieną pradėtame kare prieš Ukrainą jau ne kartą naudojo „Kalibr“ sparnuotąsias raketas, kurios potencialiai gali nešti ir branduolines galvutes.

Daugiau naujienų