Ohajo valstijos universitete per šaudynes sužeista 11 žmonių, užpuolikas – nukautas

  • Teksto dydis:

JAV Ohajo valstijos universitete Kolambuso mieste per šaudynes sužeista 11 žmonių. Šaudęs vyras buvo somaliečių kilmės, praneša JAV pareigūnai.

 

18-metis Abdulas Razakas Ali Artanas universiteto teritorijoje įvažiavo į grupę pėsčiųjų ir išlipęs iš automobilio pradėjo badyti žmones, kol pats buvo nušautas policijos pareigūno.

Policijos viršininko Kimo Jacobso teigimu, siekiama ištirti, ar išpuolis buvo teroro aktas, rašo BBC.

Policijos pareigūnai informavo, kad pavojus universiteto teritorijoje jau atšauktas.

Kiek anksčiau universiteto ekstremalių situacijų valdymo pareigūnai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė pavojaus pranešimą ir paragino studentus bei darbuotojus skubiai ieškoti saugios vietos pasislėpti. Tuo metu universiteto teritorijoje pasirodė policijos specialiųjų pajėgų (SWAT) komanda.

Po kiek laiko paskelbtame kitame pranešime buvo nurodyta „toliau slėptis, vengti koledžo rajono“.

Įvykio detalės šiuo metu labai miglotos.

Viena studentė MSNBC pasakojo, kad studentų miestelyje jai einant keliu, staiga į grupę žmonių, tarp kurių buvo vienas policijos pareigūnas, rėžėsi automobilis. Kaip šis įvykis susijęs su šaudynėmis universitete, kol kas neaišku.

Kita studentė Cydney Ireland (Sidni Ailand) televizijai ABC sakė, kad išėjusi iš auditorijos ji išgirdo žmonių klyksmus.

„Iškart po to – nors tai gana keista – pasigirdo garsas, panašus į runtynių teisėjo švilpuką. Nustebusi pagalvojau, galbūt treniruojasi kokia nors sporto komanda, nors tai būtų išties neįprasta šiame rajone“, – pasakojo ji.

„Po maždaug penkių sekundžių pasigirdo trys šūviai. Visi kaip paklaikę puolė bėgti į skirtingas puses, iš auditorijų tekini pasileido studentai“, – pasakojo mergina.

Ohajo valstijos universitetas yra vienas didžiausių Jungtinėse Valstijose; pagrindiniame jo komplekse Kolambuse, kuris užima daugiau nei 770 hektarų plotą, mokosi maždaug 60 tūkst. studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių