Paviešintas neskelbtas V. Putino vizitas į Ukrainą – daug neatitikimų ir klaustukų

  • Teksto dydis:

Paskelbtuose Kremliaus režimo propagandos įrašuose, kur parodytas į V. Putiną labai panašus žmogus, ukrainiečiai įžiūrėjo keletą labai prieštaringų dalykų, pasakojama LNK reportaže.

Chersono greitosios medicinos pagalbos duomenimis, rusų karinės pajėgos panaudojo didelio nuotolio artileriją. Šaudydami iš kitos Dnipro upės pusės pataikė į centrinio Chersono turgaus paviljonus. Žuvo vienas žmogus, dar septyni patyrė įvairių sužalojimų. Rusijos kariai nuolat apšaudo Chersono sritį, nes ji yra arčiausiai aneksuoto Krymo pusiasalio ir gali būti potencialiu placdarmu ukrainiečių kontrpuolimui.

Gal dėl šios priežasties Kremliaus propaganda parodė iš anksto neskelbtą Vladimiro Putino vizitą į okupuotą Chersono sritį. Sprendžiant pagal vaizdus, tai galėjo būti nufilmuota Geničesko uoste. Tai – kiek įmanoma toliau nuo abi kariaujančias puses skiriančio Dnipro, kur nepasiekia ukrainiečių „Himars“ raketos. Kita vertus, šiuose įrašuose, kur parodytas į V. Putiną labai panašus žmogus, ukrainiečiai įžiūrėjo keletą labai prieštaringų dalykų. Pavyzdžiui, įteikdamas kariškiams garsios  ikonos kopiją, V. Putinas kalba apie Velykas būsimuoju laiku. Nors iš tikrųjų stačiatikių Velykos jau praėjo ir V. Putinas pats jose dalyvavo. Bent jau taip parodė Kremliaus televizijos kanalai. Be to, ganėtinai įtartinai atrodo netoli fronto besilankančio V. Putino artimas bendravimas su karininkais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Man svarbu išgirsti jūsų nuomonę apie padėtį, išklausyti jus, apsikeisti informacija. Prašau pradėti ataskaitą padėtimis Chersono kryptimi, paskui Zaporižios kryptimi“, – paragino V. Putinas.

Čia reikėtų nepamiršti, kad net Kremliuje per susitikimus su savo artimiausiais bendražygiais ir pavaldiniais Rusijos prezidentas visada laikosi didelio atstumo. Kita vertus, V. Putinui, kaip vyriausiajam Rusijos karo vadui, tikrai reikės greitai spręsti ukrainiečių kontrpuolimo problemą. Kyjive – jau tikras pavasaris. Tai reiškia, kad greitai pradžius žemė ties fronto linija. Kol kas ten rusų ginkluotosioms pajėgoms nesiseka. Faktiškai nesisekė visa žiemos kampanija. 

„Mano karinis šaukinys „Kazachas“. Gali būti, kad po šio vaizdo kreipimosi man duos per galvą ir manęs niekas neberas. Bet toliau kentėti tiesiog nėra daugiau jėgų“, – tokie buvo rusų kareivio žodžiai.

Gali būti, kad po šio vaizdo kreipimosi man duos per galvą ir manęs niekas neberas. Bet toliau kentėti tiesiog nėra daugiau jėgų.

Tai – vienas iš daugelio mobilizuotųjų rusų įrašų, kurie skundžiasi, kad gerai aprūpinti Ukrainos kariai visai nesiruošia trauktis, o rusų kareivių padėtis priešakinėse linijose – tiesiog beviltiška. Dėl atkaklios ukrainiečių ugnies, rusų ginkluotosios pajėgos net negali pajudėti, todėl svajoja apie branduolines raketas, kurios sunaikins visus V. Putino priešus ir ginklus nuo Kyjivo iki Vašingtono.

„Kiek dar turės žūti vaikinų, kiek dar reikės išlieti kraujo, kad visa tai pasibaigtų. Kiek visa tai galima kęsti? Vladimirai Vladimirovičiau, brangusis, prašau, išsiaiškinkite šiuos klausimus. Tik jūs – vienintelė viltis“, – desperatiškai kalbėjo mobilizuotųjų rusų karys. 

Tai – labai senas ir gajus leitmotyvas Rusijos imperijoje: caras geras, bet bajorai – tikri šunsnukiai. Nesvarbu, kad caras pats juos pasirinko ir paskyrė vadovauti. Kol rusai garbina V. Putiną, įvairiose šalies vietose sparčiai dygsta šviežios kapinės. Pavyzdžiui, privačios Jevgenijaus Prigožino armijos kariai palaidoti netoli Irkutsko. Protingesni rusai dar spėjo patikrinti dalies Rusijos sričių įkalinimo įstaigų duomenis ir paaiškėjo, kad vien 35 šalies srityse per pastaruosius metus kažkur dingo apie septyniolika tūkstančių kalinių. Dabar ir šie duomenys įslaptinti, kad būtų sunkiau išsiaiškinti, kiek iš tikrųjų Ukrainoje žuvo J. Prigožino pasamdytų kalinių. O jų gali žūti dar daugiau, nes Ukraina rimtai nusiteikusi susigrąžintų Agresorės Rusijos užgrobtas žemes. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių