Pietų Afrikoje dramblys mirtinai sutrypė ispanų turistą

  • Teksto dydis:

Viename Pietų Afrikos nacionalinių parkų dramblys pražudė ispanų turstą. Policija antradienį pranešė, kad 43 metų vyras Pilansbergo nacionaliniame parke, esančiame į šiaurės vakarus nuo Johanesburgo, išlipo iš automobilio, kad nufotografuotų dramblius. Vienas jų turistą puolė ir mirtinai sutrypė.

Anot duomenų, ispanas sekmadienį su savo sužadėtine ir dar dviem moterimis privačiu automobiliu keliavo po maždaug 50 000 hektarų dydžio nacionalinį parką. Kai jie pamatė keturis dramblius, tarp kurių buvo ir drambliukas, vyras išlipo iš automobilio ir priėjo prie jų, kad nufotografuotų. „Drambliai jį puolė ir pražudė“, – sakė policijos atstovas Sabata Mokgwabonė.

Pieteris Nelas iš Šiaurės Vakarų provincijos Nacionalinio parko ir turizmo agentūros pasakojo, kad bandos patelė tapo „nerami“, kai vyras prie jos priartėjo. Esą „normalu“, kad drambliai „gina savo jauniklius“. „Daugelis turistų nesupranta pavojaus ir nežino, kokie pavojingi gali būti šie gyvūnai“, – pridūrė jis.

Kiti automobilio keleiviai, kurie visi kilę iš Johanesburgo, policijos duomenimis, nenukentėjo. Policija pradėjo incidento tyrimą.

Pietų Afrikoje vis pasitaiko dramblių atakų. Parkų lankytojams patariama visada likti automobiliuose ir neatidarinėti langų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių