Po „geltonųjų liemenių“ atakos prieš policininkus – E. Macrono perspėjimas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį paragino šalyje laikytis tvarkos.

Tai jis pareiškė po šeštą savaitgalį iš eilės vykusių antivyriausybinių „geltonųjų liemenių“ protestų, šįkart pasižymėjusių sumažėjusiu dalyvių skaičiumi ir Paryžiuje įvykusiu smurtiniu išpuoliu prieš policijos pareigūnus.

Kalbėdamas vizito Čade, kur lanko kovos su terorizmu pajėgose tarnaujančius Prancūzijos karius, metu E. Macronas sakė: „Dabar turi būti tvarka, ramybė ir harmonija. Mūsų šaliai to reikia.„

„Jai (Prancūzijai, - ELTA) reikia harmonijos, vienybės, nuoširdaus įsipareigojimo kolektyviniams tikslams. Ir mes privalome užgydyti susiskaldymą“, - kalbėjo 41-erių metų centristinių pažiūrų prezidentas, kuriam sunkiai sekasi pažaboti dirbančių, bet vis tiek vargstančių mažų Prancūzijos miestelių ir kaimo gyventojų pyktį.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šeštadienį vykusiame šeštajame visuotinių protestų rate dalyvavo 38,6 tūkst. žmonių. Tai - perpus mažiau, nei buvo susirinkę į praėjusios savaitės demonstracijas.

Paryžiuje, kur ankstesnėmis savaitėmis vyko nuožmūs susirėmimai ir buvo padaryta daug žalos miesto ir gyventojų turtui, protestai praėjo sąlyginai ramiai.

Tačiau vakarop žymiuosiuose Eliziejaus laukuose vėl prasidėjo neramumai.

Per vieną iš incidentų, sukėlusį itin didelį visuomenės pasipiktinimą, trys policijos pareigūnai buvo priversti motociklu skubiai pasišalinti iš Eliziejaus laukų po to, kai grupė protestuotojų į juos ėmė mėtyti elektrinius paspirtukus, šaligatvio plyteles ir kitus daiktus.

E. Macronas televizijos kanalui BFMTV pareiškė, kad asmenys, atsakingi už tokį smurtą, sulauks „griežčiausios“ bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Jie savo protestuotojus tautiecius nevadina kremliaus agentais nes tai nera ligoniu sizofreniku valdzia kaip musu marginalas landsbergis,gribauskaite ir kiti pusprociai,su savo tautieciais skaitosi priesingai nei sitoje brolzudziu nevykeliu tautoje kuri neturi jokios ateities

Makaronui

Makaronui portretas
teks padėt portvelioką :D)

Anonimas

Anonimas portretas
Tavo dienos Elisiejaus rumuose SUSKAICIUOTOS. Makronas - Prancuzijos priesas, Rodsildu statytinis ir tarptautiniu korporaciju sunelis. Salin liberastus, demokratus ir Soroso bybciulpius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių