Po išpuolio Golano aukštumose B. Netanyahu rengia skubų saugumo kabineto posėdį

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį grįžo iš vizito JAV ir sušaukė skubų saugumo kabineto posėdį po mirtinos atakos aneksuotose Golano aukštumose.

Premjero biuro išplatintame pranešime teigiama, kad „ministro pirmininko lėktuvas nusileido Izraelyje. Dabar jis vyksta į Gynybos ministeriją“, kur vyks saugumo kabineto posėdis.

Šeštadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad Teherano remiama grupuotė „Hezbollah“ iš Libano paleido Irano gamybos raketą, kuri pataikė į futbolo aikštelę aneksuotose Golano aukštumose ir pražudė 12 jaunuolių.

Gelbėjimo tarnybų duomenimis, dar 18 jaunų žmonių buvo sužeisti.

Sekmadienį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pareiškė, kad esama visų požymių, jog už išpuolį atsakinga „Hezbollah“.

„Visi požymiai rodo, kad raketą iš tiesų paleido „Hezbollah“. Mes remiame Izraelio teisę ginti savo piliečius nuo teroristinių išpuolių“, – žurnalistams Japonijoje pareiškė jis.

Tačiau „Hezbollah“ neigia savo atsakomybę už šį smūgį.

„Esame pasiryžę užbaigti konfliktą Gazoje. Jis tęsiasi jau per ilgai. Jis pareikalavo per daug gyvybių. Norime, kad izraeliečiai, palestiniečiai ir libaniečiai gyventų be konflikto ir smurto grėsmės“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Išpuolį taip pat pasmerkė Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijos, paraginusios šalis vengti tolesnės eskalacijos.

JK smerkia išpuolį išpuolio Golano aukštumose

Jungtinė Karalystė sekmadienį pasmerkė raketų ataką Izraelio aneksuotose Golano aukštumose ir pareiškė, kad yra „labai susirūpinusi dėl tolesnės eskalacijos ir destabilizacijos pavojaus“.

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame britų užsienio reikalų sekretoriaus Davido Lammy (Deivido Lamio) pareiškime taip pat teigiama, kad naujoji JK leiboristų vyriausybė aiškiai pareiškė, jog Libano „Hezbollah“ judėjimas „privalo nutraukti išpuolius“ prieš Izraelį.

Po smūgio Golano aukštumoms JAV dar kartą patvirtino savo „geležinę“ paramą Izraeliui

Po Libano judėjimo „Hezbollah“ išpuolio Izraelio kontroliuojamose Golano aukštumose šeštadienį JAV dar kartą patvirtino savo „geležinę“ paramą žydų valstybei, pranešė Baltieji rūmai.

Jungtinės Valstijos taip pat išreiškė paramą Izraelio pastangoms sustabdyti išpuolius prie šiaurinės sienos su Libanu.

„Mūsų parama Izraelio saugumui yra geležinė ir neabejotina prieš visas Irano remiamas teroristines grupuotes, įskaitant Libano „Hezbollah“, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Izraelis neleis šiam žudikiškam išpuoliui likti be atsako, o „Hezbollah“ už tai sumokės didelę kainą, kokios dar nėra mokėjusi“, – sakoma Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro išplatintame pranešime.

Sekmadienį Izraelio užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad „Hezbollah“ peržengė visas raudonąsias linijas.

„Šeštadienio žudynės reiškia, kad „Hezbollah“ peržengė visas raudonąsias linijas. Tai nėra kariuomenė, kovojanti su kita kariuomene, o teroristinė organizacija, sąmoningai šaudanti į civilius gyventojus“, – teigiama ministerijos išplatintame pranešime.

Ministerija teigia, kad „Hezbollah“ paleido Irano raketą.

„Hezbollah“ yra vienintelė teroristinė organizacija, turinti tokių (raketų) arsenalą, – sakoma pranešime. – Izraelis pasinaudos savo teise ir pareiga veikti savigynos tikslais ir atsakys į žudynes“.

Šį smūgį taip pat pasmerkė Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) ir paragino atlikti nepriklausomą tyrimą.

Anksčiau „Hezbollah“ teigė įvykdžiusi kelis išpuolius prieš Izraelio karinius objektus po to, kai per žydų valstybės oro antskrydį Libano pietuose žuvo keturi jos kovotojai. Tačiau ji neigia esanti atsakinga už mirtiną smūgį futbolo aikštelei Golano aukštumose.

Izraelis Sirijai priklausiusias Golano aukštumas užėmė per 1967 metų karą, o 1981 metais jas aneksavo.

Nuo tada, kai Gazos Ruože prasidėjo karas – o jį išprovokavo „Hamas“ spalio 7-ąją surengtas išpuolis, per kurį žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, o dar apie 250 buvo paimti įkaitais, – Izraelis ir „Hezbollah“ kone kasdien apsikeičia ugnimi ir šis apsikeitimas ugnimi palei Libano ir Izraelio sieną pastarosiomis savaitėmis pastebimai suintensyvėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
naikint reikia tokius okupantu palaikytojus kaip tu

RomaO

RomaO portretas
Naikint siuksles ,muslimus,atvaziavo privaziavo i Europa,cisur pilna kaip tarakonu .Pabandyk Irane pastatyt baznycia ir noret ismoku vaikam . Naikint visus útiles kurdos tercia pasauli!!!

matomai

matomai portretas
trumpas dave komanda ir toliau zudyt visus ne zydus ir varlino palaikymai tapo niekiniai matomai is to jis ir gyveno ????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių