Prancūzijoje sudužo belgų naikintuvas, vienas pilotas nukrito ant elektros laidų

Vakarų Prancūzijoje ketvirtadienį sudužo belgų naikintuvas F-16, o vieno jo pilotas apie dvi valandas kabojo ant aukštos įtampos elektros linijos, kai jo parašiutas užsikabino už laidų, pranešė pareigūnai.

Incidentas įvyko Bretanėje tarp Bretanės Pliuvinjė ir Landolio miestelių, naujienų agentūrą AP informavo vietos administracijos atstovas. Pasak jo, vienas pilotas buvo iškart išgelbėtas, o pataikiusį nusileisti ant elektros linijos pavyko saugiai nuimti nuo laidų, kai buvo išjungta srovė. Pastarasis lakūnas buvo išvežtas į ligoninę patikrinti jo būklės.

Administracijos atstovas sakė, kad vietovėje, kur įvyko nelaimė, gyvenantys žmonės buvo evakuoti.

Nacionalinės policijos atstovė nurodė, kad vietos gyventojai nenukentėjo. Ji sakė, kad įvykio vietą apsupo apie 100 policijos pareigūnų, kurie tiria įvykį.

Lėktuvas skrido iš Belgijos į vieną Loriano karinio laivyno bazę Prancūzijoje, nurodoma vietos valdžios išplatintame pareiškime.

Orlaivyje buvo du pilotai: abu spėjo katapultuotis prieš orlaiviui sudūžtant jūroje.

Pranešime nurodoma, kad lėktuvas nebuvo ginkluotas.

Vietos laikraštis „Le Telegramme“ paskelbė nuotraukų, kuriose matyti nuo laidų kabantis pilotas, netoliese besiveržiantys dūmai ir namas, kuris, pasak leidinio, buvo apgadintas per avariją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių