Prekyba žmonėmis kaltinamo garsaus influencerio namuose atlikta krata

  • Teksto dydis:

Rumunijos institucijos, vykdydamos naują tyrimą, trečiadienį atliko kratą prieštaringai vertinamo interneto veikėjo Andrew Tate'o (Endriaus Teito), kuris laukia teismo dėl kaltinimų prekyba žmonėmis ir išžaginimu, namuose, pranešė pareigūnai.

Vienas iš žinomiausių pasaulyje nuomonės formuotojų, garsėjantis prieš moteris nukreipta ir kartais smurtinį atspalvį turinčia retorika, kaltinamas kartu su broliu Tristanu 2021 metų pradžioje Rumunijoje ir Jungtinėje Karalystėje sukūręs organizuotą nusikaltėlių tinklą. Jie šiuos kaltinimus neigia.

Prokurorai tvirtina, kad 37 metų A. Tate'as, jo 36 metų brolis ir dvi moterys sukūrė nusikalstamą organizaciją ir seksualiai išnaudojo kelias aukas. Teismo posėdžio data dar nepaskirta.

Prokurorai „šįryt, 2024 metų rugpjūčio 21 dieną, brolių Tate'ų gyvenamojoje vietoje atliko reidą, kuris yra su nauju tyrimu susijusios kratos dalis“, sakoma prokurorų pareiškime.

Rumunijos organizuoto nusikalstamumo ir terorizmo tyrimų direktoratas (DIICOT) pranešė, kad buvo įvykdyti keturi kratos orderiai, susiję su tokiais nusikaltimais kaip organizuotos nusikalstamos grupės kūrimas, prekyba nepilnamečiais, lytiniai santykiai su nepilnamečiais ir pinigų plovimas.

2022 metais broliai Tate'ai buvo sulaikyti Bukarešte ir tris mėnesius praleido nelaisvėje. Vėliau jie buvo paleisti su teismine priežiūra laukti teismo proceso.

Atskirose bylose Britanijoje broliai taip pat kaltinami išžaginimu ir smurtu, be to, vengimu mokėti mokesčius.

2016 metais A. Tate'as dalyvavo JK televizijos realybės šou „Big Brother“, bet buvo pašalintas po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip jis užpuolė moterį.

Tada jis pradėjo didinti populiarumą socialiniuose tinkluose, skleisdamas savo visuomenę skaldančias pažiūras.

Savo vaizdo įrašuose dalydamas patarimus, kaip būti sėkmingam, kartu su mizoginiška ir kartais smurtinį atspalvį turinčia retorika, jis tapo vienu žinomiausių pasaulyje nuomonės formuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonės formuotojas'' :) :)

Nuomonės formuotojas'' :) :) portretas
KOKIUDEBILU reikia būti, kad tau formuotų nuomonę visokie valkatos???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių