Ukrainoje – didelio masto oro pavojus: iš Baltarusijos pakilo Rusijos karinių pajėgų naikintuvas?

  • Teksto dydis:

Pastebėta, kaip iš Baltarusijos oro uosto „Machulishchi“ pakilo Rusijos karinių pajėgų naikintuvas MiG-31K, rašo UNIAN.

Vasario 20 dieną, pirmadienį, po to kai Ukrainos žiniasklaida paskelbė apie atvykstančius svarbius svečius iš užsienio, apie 11.35 val. Kyjive pasigirdo oro pavojus. Pavojaus sirenos kaukė ne tik Ukrainos sostinėje, tačiau ir kituose regionuose.

Kaip įrodymas pateikiamas oro pavojaus žemėlapis. Oro erdvę įdėmiai stebinti „Belarusian Gayun“ grupė irgi patvirtino, kad raketų antskrydžio grėsmė – reali.

Pasak liudininkų, apie 11.27 val. kovinis lėktuvas kaip palydovas pakilo iš Baltarusijos oro uosto „Baranovichi“. Po kelių minučių, 11.30 val., iš kito oro uosto, „Machulishchi“ pakilo dar vienas karinis lėktuvas MiG-31K, priklausantis Rusijos karinėms oro pajėgoms.

Akivaizdu, kad grėsmė yra reali visoje Ukrainos teritorijoje.

12.54 val. Oro pavojaus signalas paskelbtas Ukrainos teritorijoje. Keliamas klausimas, ar tai susiję su JAV prezidento Joe Bideno vizitu į Kyjivą.

Yuriy Ignat, Ukrainos oro pajėgų atstovas, 11.30 val. paskelbus oro pavojaus signalą, situaciją pakomentavo.

„Jei pasižiūrėtumėte į oro pavojaus žemėlapį, jis visas raudonas. Akivaizdu, kad grėsmė yra reali visoje Ukrainos teritorijoje“, – sakė Y. Ignat.

UNIAN nuotr.

Y. Ignat teigė, kad toks reiškinys įvyksta tuomet, kai lėktuvai su „Kinzhal Mig 31K“ raketomis pakyla iš Rusijos ar Baltarusijos teritorijos, tuomet kyla pavojus visoje šalies teritorijoje.

„Galbūt tai susiję su amerikiečių tautos lyderio atvykimu, galbūt ne – spręskite patys. Akivaizdu tik tai, kad tokie antskrydžiai vyksta bene kasdien. Manau, mažai tikėtina, kad Rusijos žiniasklaida prabils apie siunčiamą signalą, greičiau teigs, kad tai tiesiog eilinis, planuotas puolimas“, – kalbėjo Y. Ignat.

Lėktuvas MiG-31

MiG-31 yra sovietinis naikintuvas, galintis pasiekti didelį aukštį. Tai ketvirtos kartos kovinis lėktuvas, skirtas tolimo nuotolio operacijoms.

Šis modelis buvo sukurtas kliudyti priešo oro atakoms, naikinti ore esančius taikinius, kurie yra itin žemoje, vidutinėje ir aukštoje altitudėje. Jis pritaikytas veikti tiek dieną, tiek naktį, tinkamas visoms oro sąlygoms. Lėktuvas netgi gali veikti tada, kai priešas naudoja trikdančius radarus prietaisus ar netikrus šiluminius taikinius.

Raketos

Kh-47M, tai – balistinė raketa. Po paleidimo, pasak Rusijos Federacijos, ši raketa geba išvystyti dešimt kartų didesnį nei garsas greitį.

Šis ginklas yra pajėgus manevruoti visą skrydžio laiką. Ukrainos oro gynyba negali sukliudyti tokioms raketoms, todėl jei kyla grėsmė, kad jos bus panaudotos, skelbiamas plataus masto oro pavojus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeoro pavojusJoe Bidenasnaikintuvasraketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių