R. T. Erdoganas: pirminiai požymiai rodo, jog Stambule įvykdytas teroro išpuolis

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį pasmerkė bjaurų išpuolį Stambulo centre, per kurį, pasak jo, žuvo šeši žmonės ir dešimtys buvo sužeisti.

„Atitinkami mūsų valstybės padaliniai dirba, kad surastų kaltininkus... įvykdžiusius šį bjaurų išpuolį“, – sakė R. T. Erdoganas per televizijos transliuotą spaudos konferenciją.

Jis taip pat pareiškė, kad pirminiai požymiai rodo, jog sprogimas Stambule, per kurį žuvo šeši žmonės ir dar 53 buvo sužeisti, yra „teroro išpuolis“.

„Būtų klaidinga, jei tvirtai pasakytume, kad tai terorizmas, bet pagal pirmuosius požymius... ten jaučiamas teroro kvapas“, – teigė šalies lyderis.

LNK reportažas:

Prieš tai miesto gubernatorius pranešė, kad sprogimas pražudė mažiausiai keturis žmones, o dar 38 buvo sužeisti.

Sprogimas, kurio priežastis nežinoma, įvyko 16 val. 20 min. vietos (15 val. 20 min. Lietuvos) laiku garsiajame pėsčiųjų Istiklalo (Nepriklausomybės) prekybos prospekte, kuris yra populiarus tarp vietinių gyventojų ir turistų.

Ten jaučiamas teroro kvapas.

Stambulo gubernatorius Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) tviteryje parašė, kad, pirminiais duomenimis, žuvo keturi žmonės.

Policija aptvėrė teritoriją, kurioje sekmadienio popietę buvo gausu žmonių, o virš miesto centro skraidė sraigtasparniai ir kaukė sirenos.

„Buvau už 50-55 metrų, staiga pasigirdo sprogimo garsas. Ant žemės pamačiau tris ar keturis žmones“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo 57 metų liudininkas Cemalas Denizci (Džemalas Denizči).

„Žmonės bėgo apimti panikos. Triukšmas buvo didžiulis. Kilo juodi dūmai. Triukšmas buvo toks stiprus, beveik kurtinantis“, – sakė jis.

Bėgdami iš teritorijos tėvai paėmė savo vaikus ant rankų.

Pasak įvykio vietoje dirbančio AFP vaizdo žurnalisto, policija, baimindamasi antro sprogimo, įrengė didelį apsaugos kordoną, neleidžiantį patekti į apgadintą teritoriją.

Masiškai dislokuotos saugumo pajėgos užtvėrė visus įvažiavimus, matėsi gausios gelbėtojų ir policijos pajėgos.

Remiantis socialiniuose tinkluose paskelbtais sprogimo metu darytais vaizdais, sprogimą lydėjo liepsnos.

Iš karto kilus panikai, žmonės išsibėgiojo į visas puses.

Šiose nuotraukose taip pat matomas didelis juodas krateris, o netoliese ant žemės gulėjo keli kūnai.

Istiklalo gatvė jau buvo nukentėjusi per 2015-2016 metų išpuolius.

Per šiuos išpuolius, kuriuos įvykdė grupuotė „Islamo valstybė“, žuvo beveik 500 žmonių ir daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Jūs gal psichinę sveikatą pasitikrinkit, tiek telefonų po straipsniais....

juodšikni kažkas pastayė į vietą

juodšikni kažkas pastayė į vietą portretas
o tai per daug pradėjo vaidinti, sekantis kartas jo šeima, artistas iš sudegusio teatro sugalvojo vikingus neleisti į nato

1000%

1000% portretas
Ruskiu darbas-kersija uz Bairaktarus,ukrainieciu laivu su grudais,apsauga ir uz neileistus raketnesius laivus i Juodaja jura.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių