Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija „kategoriškai“ atmeta savo atsakomybę už žudynes Ukrainoje

2022-04-04 10:29

Kremlius pirmadienį atmetė kaltinimus, kad Rusijos pajėgos atsakingos už civilių žudynes netoli Kyjivo ir pareiškė, kad Ukrainos pajėgų išvaduotose teritorijose padarytos lavonų nuotraukos yra „klastotės“.

Scanpix nuotr.

„Kategoriškai atmetame visus kaltinimus“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas pridūrė, kad Rusijos „gynybos ministerijos ekspertai nustatė vaizdo įrašų ir įvairių kitų klastočių požymių“.

„Reikalausime, kad tarptautiniai lyderiai neskubėtų skelbti plačių kaltinimų ir bent jau įsiklausytų į mūsų argumentus“, – sakė jis.

Tarptautiniai žurnalistai praeitą savaitgalį matė daug lavonų, vilkėjusių civilius drabužius, Bučos mieste į šiaurės vakarus nuo Kyjivo, kai Ukrainos pajėgos susigrąžino kontrolę tose teritorijose, atsitraukus Rusijos pajėgoms.

Kai kurių nužudytųjų rankos buvo surištos.

Ukrainos ir Vakarų šalių lyderiai reiškė įtūžį dėl žudynių Bučoje ir kituose atkovotuose miestuose bei gyvenvietėse.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį inicijavo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nepaprastąjį posėdį, per kurį turi būti aptarta, anot Maskvos, „šlykšti provokacija“ Rusijos pajėgoms apjuodinti.

Rusijos tyrėjai taip pat paskelbė pradėję tyrimą dėl paskelbtos vaizdo medžiagos ir, remdamiesi Maskvos kariškiais, tvirtino, jog ši medžiaga „neatitinka tikrovės ir yra provokuojamo pobūdžio“.

Ukrainiečių pareigūnai sakė, kad iš sostinės prieigų atsitraukus Rusijos kariams buvo rasta mažiausiai 410 žuvusių civilių kūnų. Daugelis lavonų buvo surištomis rankomis, su kankinimų žymėmis ir akivaizdžiai nušauti iš arti.

Daugiau naujienų