Rusija stabdo kinų bevizį turizmą ir darbo vizų išdavimą

  • Teksto dydis:

Rusijos vyriausybė šeštadienį pranešė dėl pasaulyje plintančio mirtino koronaviruso stabdanti Kinijos piliečių bevizį turizmą ir darbo vizų išdavimą.

Vyriausybės svetainėje paskelbtame įsake nurodoma, jog šiomis priemonėmis „siekiama užtikrinti šalies saugumą, apsaugoti visuomenės sveikatą ir užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui“.

Penktadienį paskelbtame įsake taip pat nurodoma, jog Federalinė saugumo tarnyba, kuriai yra pavaldūs pasieniečiai, turėtų nuo šeštadienio vidurnakčio nutraukti bevizį turizmą. Kinų turistai į Rusiją turizmo tikslais be vizos galėjo vykti nuo 2000 metų.

Vyriausybės įsake taip pat nurodoma, jog Vidaus reikalų ministerija turėtų nutraukti kvietimų dirbti Kinijos piliečiams išdavimą, o Užsienio reikalų ministerija turėtų nutraukti darbo vizų išdavimą.

Rusija penktadienį pranešė, jog dviems šalyje viešintiems Kinijos piliečiams buvo nustatytas naujasis koronavirusas. Tai yra pirmieji užsikrėtimo virusu atvejai šalyje nuo tada, kai virusas atsirado Kinijoje. Rusija taip pat paskelbė įvedanti keliavimo apribojimus.

Rusijos vyriausybė nurodė, kad šalies Užsienio reikalų ministerija Kinijai pranešė, jog tokių priemonių buvo imtasi „dėl išskirtinių aplinkybių ir jos galios laikinai“.

Ketvirtadienį Rusija pranešė, jog bus sustabdytas elektroninių vizų išdavimas Kinijos piliečiams. Tokios vizos gali būti naudojamos kertant šalies sieną tolimuosiuose Rusijos rytuose arba vakaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Reikia kad musu komentarai pasiektu seimunus, nes jie komentaru ir žmoniu nuomones neklauso.

...

... portretas
KAS Lietuvą prostitute pavertė kad jai visi tinka?.. :(

Lietuva

Lietuva portretas
visus ir is visur priima isskestomis rankomis ir su duona ir druska.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių