Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija teigia smarkiai padidinusi šaudmenų gamybą

2023-07-24 17:28
BNS inf.

Rusija pirmadienį pranešė smarkiai padidinusi šaudmenų ir karinės įrangos gamybą.

Sergejus Šoigu
Sergejus Šoigu / Scanpix nuotr.

Praėjusių metų vasarį pradėjusi plataus masto invaziją į Ukrainą, Rusija tikėjosi greitai įveikti šios šalies pasipriešinimą, tačiau vietoj to susidūrė su užsitęsusiu karu ir sankcijomis, kurios apsunkino jos galimybes papildyti atsargas.

„Nuo šių metų pradžios daugelio rūšių ginklų ir karinės įrangos pagaminama gerokai daugiau nei pernai, – sakė Rusijos vicepremjeras Denisas Manturovas. – Kalbant apie amuniciją, pasiekėme tokį lygį, kai per mėnesį pristatoma daugiau nei pernai iš viso.“

Fronte vyraujant toliašaudės artilerijos dvikovoms, ribotos šaudmenų atsargos tapo iššūkiu abiem karo pusėms.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu gegužę pareiškė, kad jo pajėgos yra priklausomos nuo savalaikio šovinių ir techninės įrangos atsargų papildymo, ir paragino didinti gamybą.

Vakarų sankcijomis siekiama apriboti Maskvos galimybes papildyti atsargas, uždraudžiant eksportuoti mašinų dalis ir elektroninius komponentus, kurie galėtų būti naudojami mūšio lauke.

Tačiau analitikai teigia, kad Rusija kai kurias sankcijas apeina importuodama per trečiąsias šalis.

Praėjusią savaitę Ukrainos prezidento patarėjas Mychaila Podoliakas sakė, kad Ukraina kasdien sunaudoja nuo 5 000 iki 10 000 vienos rūšies sviedinių.

Liepą Europos Sąjunga, siekdama apginkluoti Ukrainą ir papildyti ištuštėjusius arsenalus, patvirtino planą, kuriuo siekiama padidinti šaudmenų gamybą bloke.

Daugiau naujienų