Maskvos teismas nesutiko už užstatą paleisti šnipinėjimu kaltinamo amerikiečio

  • Teksto dydis:

Rusijoje dėl įtarimų šnipinėjimu suimtas amerikietis Paulas Whelanas (Polas Vilanas) antradienį stos prieš Maskvos teismą.

Antradienį P. Whelanas stos prieš teismą Maskvoje, kur teisėjas veikiausiai pratęs jo areštą.

Amerikiečio advokatas Vladimiras Žerebenkovas pranešė, kad P. Whelanas turėjo Rusijos valstybinėmis paslaptimis laikomos informacijos.

Prieš teismo posėdį antradienį V. Žerebenkovas Rusijos naujienų agentūroms sakė, kad kai P. Whelanas buvo gruodį sulaikomas viename Maskvos viešbutyje, su savimi jis turėjo kažkokios įslaptintos informacijos.

Advokatas tvirtina nežinantis, kaip jo klientas gavo tos informacijos ir ką ketino su ja daryti.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) areštavo vienoje automobilių dalių gamykloje dirbantį buvusį JAV jūrų pėstininką P. Whelaną gruodžio 28 dieną. FSB nurodė, kad jis buvo sučiuptas šnipinėjantis.

Tačiau P. Whelano šeima sako, kad į Maskvą jis vyko dalyvauti draugo vestuvėse. JAV saugumo ekspertai taip pat abejoja, kad jis buvo šnipas.

Jei P. Whelanas bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 20 metų įkalinimo.

Ekspertų nuomone, 48 metų P. Whelanas buvo suimtas, Maskvai ruošiant dirvą galimam apsikeitimui šnipais. Jis galėtų būti iškeistas į kokį nors užsienyje suimtą agentą, galbūt Mariną Butiną, praėjusį mėnesį JAV nuteistą „užsienio agentę“.

Teismas atmetė prašymą paleisti už užstatą

Maskvos teismas atsisakė už užstatą paleisti dėl įtarimų šnipinėjimu suimtą amerikietį P. Whelaną.

„Gynybos prašymas (paleisti įtariamąjį už užstatą) nepatenkinamas“, – pareiškė Lefortovo teismo teisėjas Dmitrijus Proniakinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių