Rusijoje per miškų gaisrus žuvo mažiausiai vienas žmogus

  • Teksto dydis:

Trijuose Rusijos regionuose siaučiant stipraus vėjo genamiems miškų gaisrams, žuvo mažiausiai vienas žmogus, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Vakarų Sibiro Tiumenės srityje žuvo 49 metų vyras, mėginęs užgesinti gaisrą šalia Krasnij Jaro kaimo, pranešė srities administracija.

Srities gubernatorius Aleksandras Mooras vėlai sekmadienį pranešė, kad visoje srityje paskelbta nepaprastoji padėtis.

Valstybinės naujienų agentūros TASS paskelbtais duomenimis, pirmadienio ryte Tiumenės srityje siautė dvylika miškų gaisrų, o jų bendras plotas viršijo 1,1 tūkst. hektarų.

„Padėtį apsunkina orai: lauke karšta, sausa ir labai vėjuota. Vėjo gūsiai skleidžia liepsnas šimtais metrų per vos kelias sekundes“, – sakė A. Mooras.

Kylant temperatūrai, miškų gaisrai Rusijoje pastaraisiais metais prasidėdavo vis anksčiau.

Pasak pareigūnų, gaisrus daugiausia sukelia žmonės, miškuose ar kaimo vietovėse kepantys maistą ant ugnies, arba vykdantys pavasario valymo darbus.

Nepaprastųjų situacijų ministras Aleksandras Kurenkovas nuvyko į Kurgano sritį už 1,6 tūkst. kilometrų į rytus juo Maskvos. Anot jo, devyni iš 13 tenykščių aktyvių gaisrų yra kontroliuojami.

Ministro teigimu, liepsnoms plisti padėjo neįprasta karščio banga – temperatūra vietomis kilo iki 30 laipsnių Celsijaus – ir stiprus vėjas.

Kovoti su gaisrais į Kurgano sritį nusiųsta beveik 1,3 tūkst. žmonių.

Dešimtys miškų gaisrų taip pat kilo kaimyninėje Sverdlovsko srityje ir jų bendras plotas, pasak pareigūnų, siekė iki 54 tūkst. hektarų.

„Susirūpinę gyventojai veža vandenį dideliuose bakuose... Atvažiuoja automobiliai, mes viską greitai pakrauname ir vanduo vežamas tiesiai į gaisro vietą“, – naujienų agentūrai AFP sakė savanorių organizacijos koordinatorius Igoris Rusinovas.

Jurijus Bucas, gyvenantis viename iš rajonų, kuriuose siaučia gaisrai, sakė niekada nematęs nieko panašaus.

„Dūmus pradėjome užuosti prieš dvi dienas vakare, – pasakojo jis. – Gaisrai kildavo tai šen, tai ten.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Tampyk radiatoriu

> Tampyk radiatoriu portretas
Tu DEbilas

tai

tai portretas
gal visai nenuprotekit rasykit konkreciai jei nezinote geriau patylekit jei 1 tai 1 ar2 juk nerasysi pusantro pagal sia rasliva galima taip suprast o jei daugiau kaip 3 tai kiek 4 ar su puse 1 z dddd pis

Tampyk kacape radiatoriu

Tampyk kacape radiatoriu portretas
Ukrainos zeme gerai kremliaus fasistai patrese...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių