Per šaudynes Rusijos mokykloje žuvo mažiausiai penkiolika žmonių

Per šaudynes Rusijos centriniame regione esančio Iževsko mokykloje žuvo mažiausiai penkiolika žmonių, o dar 24 buvo sužaloti, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Anot pareigūnų, užpuolikas nusižudė.

Šaudynės įvyko 88-ojoje mokykloje Iževske, 960 km į rytus nuo Maskvos esančioje Udmurtijos regiono sostinėje, turinčioje maždaug 630 tūkst. gyventojų.

Rusijos tyrimų komitetas nustatė, kad šaulys buvo tos pačios mokyklos absolventas 34 metų Artiomas Kazancevas, ir teigė, kad jis vilkėjo juodus marškinėlius su „nacistine simbolika“. Jokių detalių apie jo motyvus neskelbiama.

Pasak komiteto, per šaudynes žuvo penkiolika žmonių, įskaitant vienuolika vaikų, dar 24 asmenys, 22 iš jų – vaikai, buvo sužeisti.

Udmurtijos gubernatorius Aleksandras Brečalovas sakė, kad šaulys, kuris, anot jo, buvo registruotas kaip psichiatrijos įstaigos pacientas, po išpuolio nusižudė.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šaudymą pavadino „teroristiniu aktu“ ir teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas davė visus reikiamus nurodymus atitinkamoms institucijoms.

„Prezidentas V. Putinas giliai gedi dėl žmonių, vaikų žūties mokykloje, kurioje buvo surengtas teroristinis išpuolis, įvykdytas asmens, kuris, matyt, priklauso neofašistų grupuotei“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai.

„Prezidentas linki, kad per šį nežmonišką teroristinį išpuolį sužeistieji pasveiktų“, – pridūrė D. Peskovas.

Mokykloje, kur įvyko ataka, mokosi vaikai nuo pirmos iki vienuoliktos klasės. Ji buvo evakuota, o teritorija aplink ją aptverta, sakė gubernatorius.

Rusijos nacionalinė gvardija teigė, kad A. Kazancevas panaudojo du neletalinius pistoletus, pritaikytus šaudyti kovinėmis kulkomis. Ginklai nebuvo registruoti.

Dėl šio įvykio pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl kaltinimų kelių žmonių nužudymu ir neteisėtu šaunamųjų ginklų laikymu.

Tai naujausias iš pastaraisiais metais Rusiją sukrėtusių šaudynių mokyklose. Jis įvyko šalies gyventojams nerimaujant dėl pastangų mobilizuoti dešimtis tūkstančių rezervistų karui Ukrainoje.

A. Brečalovas paskelbė regione gedulą iki ketvirtadienio.

Išpuolis įvykdytas praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Sibire esančiame šaukimo į kariuomenę centre vienas vyras apšaudė ir sunkiai sužeidė už naujokų ėmimą atsakingą karininką.

Vėliausią kartą didelės šaudynės Rusijos švietimo įstaigoje įvyko balandį, kai centrinėje Uljanovsko srityje ginkluotas vyras pradėjo šaudyti vaikų darželyje. Tąkart žuvo auklėtoja ir du vaikai.

Vėliau šaulys, apibūdintas kaip „psichiškai nesveikas“, buvo rastas negyvas.


Šiame straipsnyje: šaudymas mokyklojeIževsko miestasmokyklos šaudymaspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

tu

tu portretas
> NA Raštišką sutikimą prieš sueitį nepamiršk gauti, nes Morgana duos diržo :)

Na

Na   portretas
Nukreipiamas dėmesys, nuo kitų problemų . Tai senas rusų metodas . Norint pridengti vieną triukšmą reikia sukelti kitą

Rusai

Rusai portretas
bent jau pataiko.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių