Rusijos banko padalinio Ukrainoje veikla gali būti apribota

  • Teksto dydis:

Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos posėdyje trečiadienį svarstomas sankcijų paskelbimas didžiausio Rusijos komercinio banko, vyriausybės kontroliuojamo „Sberbank“ antriniam tokio pat pavadinimo padaliniui Ukrainoje.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas ryte pranešė, jog prezidentas Petro Porošenka šaukia Saugumo ir gynybos tarybos posėdį, kad aptartų sankcijų „Sberbank“ galimybes ir būtinybę.

„Rusijos bankai negali veikti Ukrainoje tokiomis sąlygomis, kokios dabar yra susiklostę, ypač po to, kai Maskva nusprendė pripažinti Donecko ir Luhansko srityje išduotus pasus. Manau, kad šį reikalą sutvarkysime teisinėmis priemonėmis“, – sakė ministras.

Kaip buvo skelbta, Ukrainos radikalai pirmadienį vakare pastatė simbolinę betoninę sieną prieš „Sberbank“ Ukrainos padalinio būstinę Kijeve, įėjimą į pastatą užklijavo tapetais, o įvairiuose šalies miestuose trikdė Rusijos bankams priklausančių bankomatų veiklą, apipurkšdami juos statybinėmis montavimo putomis.

„Sberbank“ buvo laikinai sustabdęs savo padalinio Ukrainoje veiklą, esą dėl saugumo, o nuo trečiadienį smarkiai apribojo grynųjų išdavimą jo skyriuose ir per bankomatus, tokį sprendimą argumentavęs inkasacijos problemomis.

Naują išpuolių prieš Rusijos bankus Ukrainoje bangą išprovokavo pastarųjų blaškymasis sprendimuose, ar aptarnauti klientus, kurie pateikia separatistinėse Donecko ir Luhansko „liaudies respublikose“ išduotus dokumentus.

Rusijos bankai, taip pat ir užsienyje veikiantys jų padaliniai, privalo tai daryti pagal neseniai išleistą atitinkamo turinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaką, tačiau Ukrainos centrinis bankas tai daryti tiesiogiai uždraudė.

Dėl sankcijų apsispręs per parą

Trečiadienį posėdžiavusi Ukrainos saugumo ir gynybos taryba įpareigojo šalies centrinį banką ir Saugumo tarnybą per vieną parą pateikti siūlymus dėl sankcijų įvedimo šalyje veikiantiems Rusijos komerciniams bankams, kurių dalininkė yra valstybė.

Apie tai pranešė tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas.

„Centriniam bankui ir Saugumo tarnybai nurodyta išanalizuoti šalyje veikiančių Rusijos bankų, kurių dalininkė yra valstybė, veiklą ir per parą pateikti atitinkamus siūlymus, įskaitant dėl sankcijų jiems pritaikymo“, – sakė O.Turčynovas.


Šiame straipsnyje: SberbankRusijaUkrainakonfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

r.s.

r.s. portretas
banditu valstybe,ne kitaip.

tai

tai portretas
Laukinių banderlogų agonija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių