Rygos centre per gaisrą nakvynės namuose žuvo aštuoni žmonės

Rygos meras Martinis Stakis trečiadienį pareiškė, kad miesto centre esantys nakvynės namai, kur per šįryt kilusį gaisrą žuvo aštuoni žmonės, veikė nelegaliai.

Remdamasis savivaldybės policijos informacija, M. Stakis tviteryje parašė, kad esama informacijos apie narkotikų vartojimą ir ribojimų dėl COVID-19 pažeidimus tuo adresu.

Rygos miesto taryba patikrins visus dokumentus, ar valdžios institucijos sureagavo į pranešimus apie nelegalius nakvynės namus, sakė M. Stakis.

Tuo metu Vidaus reikalų ministras Sandis Girgenas pareiškė, kad minimi nakvynės namai jau ilgą laiką buvo policijos akiratyje.

Ministras taip pat nurodė turįs informacijos, kad priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai vasarį buvo atvykę tame pastate atlikti patikros, tačiau jiems nebuvo leista įeiti. Tuo metu buvo pradėta administracinė byla.

„Ten įstatytos masyvios plieno durys, ir nakvynės namai neįsileido mūsų ugniagesių“, – sakė S. Girgenas vietos žiniasklaidai.

Valdžia nusprendė uždaryti nelegalius nakvynės namus, tačiau gaisras juos nusiaubė dar nespėjus įgyvendinti šio sprendimo.

Valstybinė ugniagesių gelbėtojų tarnyba pranešė, kad Rygos centre kilusį gaisrą per maždaug septynias valandas pavyko užgesinti.

Iškvietimas į Merkelio gatvę buvo gautas prieš 5 val. ryto. Viršutiniame šeštajame pastato aukšte degė butas, taip pat liepsnojo namo stogas.

Gelbėtojai evakavo 24 žmones, bet degančiame pastate buvo surasti aštuoni žuvę žmonės.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė Ilzė Bukša BNS sakė, kad į įvykio vietą išsiųstos keturios medikų brigados. Šeši nukentėjusieji buvo hospitalizuoti dėl nudegimų ir apsinuodijimo dūmais. Dar dviem žmonėms suteikta medikų pagalba, bet jiems hospitalizacijos neprireikė.

„Aštuoni žmonės žuvo ir devyni buvo sužeisti per pražūtingą gaisrą nakvynės namuose“, – žurnalistams Rygoje savo ruožtu sakė Latvijos policijos vadovo pavaduotojas Andrejus Grišinas.

Aukų tapatybei nustatyti reikės DNR tyrimų, pridūrė jis.

„[Aukų] kūnai taip smarkiai apdegę, kad kol kas negalime pasakyti, iš kokios šalies šie žmonės. Jų dokumentai sudegė liepsnose“, – sakė jis.

„Teismo medikai ir ekspertai bandys nustatyti jų tapatybę, tačiau reikės atlikti DNR testus, o tai užtrunka“, – kalbėjo A. Grišinas.

Netoli nakvynės namų gyvenantys rygiečiai žiniasklaidai sakė, kad ten apsistodavo alkoholiu ir narkotikais piktnaudžiavę asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
visai teisingai pastebeta

o

o portretas
vien zodis centras dauk ka pasako ko gero kokiam valdoligarhui patiko vieta o gaisras tai priemone nugriaut degesius o vieta /kazkam/ privatizuot zinoma palaukus kol viskas aprims?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių