S. Lavrovas paskelbė skandalingą pareiškimą apie Maskvos ir Kyjivo derybas

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį, pasak Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, Rusija sutiko su Ukrainos idėjomis išspręsti karą, tačiau kelią susitarimui Stambule „užkirto anglosaksų prašymas“.

Ukrainos ir Rusijos derybų proceso atnaujinimas priklauso nuo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio nuotaikos ir įsakymų, kurie ateis iš JAV bei Jungtinės Karalystės – tokį pareiškimą Rusijos televizijos eteryje padarė S. Lavrovas. Rusijos diplomatijos vadovas Ukrainos prezidentą pavadino „menininku“, kuris kartu su sąjungininkais Europoje „vaidina kilmingus riterius“.

„Jis uždraudė sau (derėtis su Rusija – red.), bet tai paskui pamirš: priklauso nuo to, su kokia nuotaika atsikels ryte ir ką veiks. Na, arba ką pasakys Vašingtonas, ką Londonas – jis tik pasakys „Taip!“ ir sugalvos, kaip visa tai paaiškinti, kad neprarastų veido“, – televizijos kanalo eteryje dėstė S. Lavrovas.

Todėl nereikia meluoti...

S. Lavrovas taip pat paneigė JAV gynybos departamento spaudos sekretoriaus Johno Kirby žodžius, kad Maskva nereaguoja į prašymus pradėti derybas. Pasak ministro, Rusija yra suinteresuota atnaujinti dialogą, tačiau konkrečių pasiūlymų iš Ukrainos neva negauna.

„Buvo ir nelabai rimtų skambučių, į kuriuos taip pat nereagavome neigiamai, o siūlėme suformuluoti konkrečius pasiūlymus, su kuriais kai kurie žmonės nori susisiekti su mumis netiesioginiais kontaktais. Todėl nereikia meluoti...“ – pridūrė S. Lavrovas.

Be to, pasak Rusijos užsienio reikalų ministro, kovą Kremlius pritarė Ukrainos siūlymams išspręsti karą. Tačiau, pasak S. Lavrovo, tolesnės derybos Stambule „anglosaksų“ prašymu buvo nutrauktos.


Šiame straipsnyje: Sergejus Lavrovaskaras UkrainojeRusijaderybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių