Pereiti į pagrindinį turinį

S. Šoigu kliedesiai: esą Ukraina ruošia branduolinę provokaciją

2022-10-25 20:44
DMN inf.

Vienas pagrindinių V. Putino bendražygių, Rusijos karinės žinybos vadovas S. Šoigu paskambino Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos ir Turkijos gynybos ministrams bei pareiškė, kad Ukraina ketina sukurti bombą, kuri gali paskleisti radioaktyvų uraną. Neva taip ukrainiečiai apkaltintų rusų karius panaudojus taktinį branduolinį ginklą, pranešama LNK reportaže.

Sergejus Šoigu

Ukrainos sąjungininkai Vakaruose griežtai atmetė tokius kaltinimus.

„Visur, kur Rusija atnešė mirtį ir degradaciją, grąžiname normalų gyvenimą. Štai kas yra Ukraina. Ten, kur Ukraina, niekas nenaikina gyvenimo, tačiau visur, kur ateina Rusija, lieka masiniai kapai, kankinimų lageriai, sunaikinti miestai ir kaimai, užminuota žemė, sunaikintą infrastruktūrą ir stichines nelaimes. Todėl, kai Rusijos gynybos ministras surengia telefono karuselę ir skambina užsienio reikalų ministrams, pasakodamas apie vadinamą „nešvarią“ branduolinę bombą, visi viską gerai supranta, kas šių nešvarių dalykų šaltinis“, – sakė V. Zelenskis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Ukraina net gi sutiko su rusų reikalavimu surengti Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) inspekciją branduolinių tyrimų objektuose. Direktorius Rafael Grossi, kuris neseniai aplankė rusų okupuotą Zaporižios atominę jėgainę, vėl sutiko vykti į Ukrainą.

Kremliaus rėžimas bando pasiteisinti eiliniams šalies gyventojams, kodėl rusų pajėgos traukiasi iš dešiniakrantės Chersono srities pusės, ruošiasi išvis palikti Chersoną, niekaip nesugeba įvykdyti pradinio V. Putino plano.

Štai mano butas. Viskas išdužo, visos durys kambariuose išlėkė.

Sunku pasakyti, ar 300 tūkst. skubiai mobilizuotų Rusijos vyrų sugebės tokią padėtį pakeisti.

Pinigai už mirusius vyrus

Kitą vertus, šių į kruviną karą su Ukrainos kariais pasiųstų rusų motinos ir žmonos kol kas visai nesiskundžia dėl V. Putino rėžimo pažadėtų kompensacijų už savo žuvusius vyrus.

Perskaičiavus pagal realų rublio kursą, tiems, kurie pasirašė kontraktus, tai sudaro apie 50 tūkst. eurų. Vienintelė rimtesnė problema, kaip reikia įrodyti sūnaus ar vyro mirtį, ar dalintis pinigais su sutuoktiniu, kuris vaiko neaugino.

„Jis nubėgo į karinį komisariatą perrašyti skaičius, kurie man priklauso už mano sūnaus žūtį. Pabrėžiu, mano sūnaus. Paskutinis kantrybės lašas, jis gavo tas išmokas, dabar užsimanė ir mašinos, kurią rizikuodamas savo gyvybe mano sūnus nusipirko, užsidirbęs pinigų Sirijos liaudies respublikoje. Tai nežmoniški santykiai, o žmogus paskendęs godume“, – apie buitinį konfliktą pasakojo viena rusė.

Kol rusų moterys skaičiuoja, kokį padoresnį butą galėtų nusipirkti už pagrabinius pinigus, prie fronto gyvenantys ukrainiečiai galvoja, kaip po rusų karių anstkrydžių reikės išgyventi per žiemą.

„Štai mano butas. Viskas išdužo, visos durys kambariuose išlėkė“, – į suniokoto buto langus rodo pakalbinta ukrainietė.

Daugiau naujienų