Šalia Rio de Žaneiro esančiame mieste per liūtis žuvo 34 žmonės

Brazilijoje kalvose virš Rio de Žaneiro esančiame turistiniame mieste liūčių sukeltos žemės nuošliaužos ir potvyniai antradienį nusinešė mažiausiai 34 gyvybes, pranešė vietos pareigūnai.

„Šio ryto duomenimis, patvirtintos 34 mirtys“, – pranešime nurodė merija.

Įvykio vietoje vaizdingame Petropolio mieste, už 68 km į šiaurę nuo Rio de Žaneiro, kur palaidotas paskutinis Brazilijos imperatorius Pedro II (Pedru II), dirba daugiau nei 180 ugniagesių ir kitų gelbėjimo tarnybų darbuotojų.

Anksčiau skelbta apie 18 žuvusiųjų.

Miesto valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį dėl įvykusios stichinės nelaimės, socialiniuose tinkluose plintant sugriuvusių namų ir potvynio nuneštų automobilių nuotraukoms.

Istorinio miesto gatvėmis tekant sraunioms vandens upėms, vanduo visiškai užliejo daug parduotuvių.

Kai kuriose Petropolio dalyse per mažiau nei šešias valandas iškrito iki 260 mm kritulių – daugiau, nei buvo tikėtasi per visą vasarį, skelbia meteorologijos agentūra „MetSul“.

Smarkiosios liūtys jau praėjo, tačiau vidutinio stiprumo krituliai turėtų tęstis dar keletą valandų, pranešė pareigūnai.

Šalies prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru), šiuo metu išvykęs oficialaus vizito į Rusiją, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad seka naujienas apie „tragediją“, ir paprašė savo ministrų suteikti „neatidėliotiną pagalbą nukentėjusiesiems“.

Anksčiau šį mėnesį dėl liūčių sukeltų potvynių ir nuošliaužų šalies pietryčiuose žuvo mažiausiai 28 žmonės, daugiausia – San Paulo valstijoje ir šiaurę nuo Rio de Žaneiro esančiame regione.

2011 metų sausį daugiau nei 900 žmonių žuvo kalnuotame Rio de Žaneiro regione  smarkioms liūtims sukėlus potvynių ir žemės nuošliaužų didelėje teritorijoje, įskaitant Petropolį ir gretimus miestus Nova Friburgą ir Teresopolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių