Sibire kariniame komisariate per šaudymą sunkiai sužeistas karininkas

Šaukimo į kariuomenę centre Sibiro mieste Ust Ilimske pirmadienį vienam vyrui pradėjus šaudyti, buvo sužeistas už naujokų ėmimą atsakingas karininkas, pranešė Irkutsko srities gubernatorius Igoris Kobzevas.

Incidentas įvyko augant įtampai dėl Rusijoje paskelbtos dalinės mobilizacijos, tęsiantis Maskvos karui Ukrainoje.

Retai apgyvendintame pietrytiniame Sibiro regione esančiame „Ust Ilimske jaunas vyras šaudė kariniame komisariate“, per susirašinėjimo platformą „Telegram“ paskelbė I. Kobzevas.

Jis nurodė, kad karinio komisaro Aleksandro Jelisejevo būklė „yra kritinė“, o šaulys buvo „iškart areštuotas“ ir „tikrai bus nubaustas“.

„Man gėda, kad tai vyksta tokiu metu, kai... turėtume būti vieningi. Turime kovoti ne vieni su kitais, o su realiomis grėsmėmis, – sakė I. Kobzevas. – Daviau nurodymus stiprinti saugumo priemones. Visų prašau išlaikyti ramybę.“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė šalyje dalinę rezervininkų mobilizaciją, Maskvos kariuomenei patyrus nesėkmių prieš septynis mėnesius pradėtame kare Ukrainoje.

Mobilizacijos paskelbimas sukėlė paniką ir išprovokavo demonstracijų; per jas visoje šalyje sulaikyta šimtai žmonių.

Kritikai kaltina valdžią šaukimą į kariuomenę organizuojant pirmiausia atokiuose šalies regionuose, įskaitant Sibirą ir Šiaurės Kaukazą, kad nekiltų nepasitenkinimas svarbiuose urbanistiniuose centruose, ypač Maskvoje.


Šiame straipsnyje: sužeistas karininkasSibirasšaudymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių