Per sraigtasparnio katastrofą žuvo futbolo klubo „Leicester City“ savininkas

  • Teksto dydis:

Futbolo klubo „Leicester City“ milijardierius savininkas buvo tarp penkių žmonių, žuvusių, kai praėjus kelioms sekundėms po pakilimo šalia „Premier“ lygos stadiono esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje sudužo ir užsiliepsnojo jo sraigtasparnis, sekmadienį pranešė klubas.

Minios klubo gerbėjų, nuogąstaudami, kad įvyko blogiausia, po šeštadienį įvykusios nelaimės prie stadiono „King Power“ dėjo gėles, futbolo sirgalių šalikus ir giedojo budistų maldas, pagerbdami Vichai Srivaddhanaprabhą (Vičajų Šrivadanaprabhą) – žmogų, kuriam jie dėkingi už 2016 metais klubo sensacingai iškovotą Anglijos „Premier“ lygos čempionų titulą.

„Pasaulis neteko didžio žmogaus“, – rašoma klubo išplatintame pareiškime.

„Jam vadovaujant „Leicester City“ tapo šeima. Todėl kaip šeima gedėsime jo ir toliau sieksime įgyvendinti klubo viziją, kuri dabar yra jo palikimas“, – priduriama jame.

Nuo antradienio stadione bus galima pasirašyti užuojautų knygoje, o komanda atidėjo Anglijos lygos taurės aštuntfinalio rungtynes su „Southampton“ ekipa. 

„Visus žmones klube labai sujaudino ypatinga visos futbolo šeimos reakcija. Esame labai dėkingi už dėmesingas palaikymo ir solidarumo žinutes šiuo sunkiu laikotarpiu“, – rašoma pareiškime.  

Policija nurodė, kad per nelaimę taip pat žuvo Nursara Suknamai ir Kavepornas Punpare (Kavepornas Punparė), dirbę Tailando milijardieriui, taip pat sraigtasparnio pilotas Ericas Swafferis (Erikas Svaferis) bei keleivė Izabela Roza Lechowicz (Izabela Roza Lechovič). 

60-metis Vichai Srivaddhanaprabhas, Tailando neapmuitintų prekių parduotuvių imperijos „King Power“ savininkas, reguliariai stebėdavo rungtynes šiame stadione, į kurį atskrisdavo savo sraigtasparniu.  

Mėlynos spalvos sraigtasparnis iš aikštės vidurio pakilo po šeštadienio rungtynių su „West Ham“ ekipa, pasibaigusių rezultatu 1:1, ištuštėjus stadionui. Liudininkai pasakojo, kad vos pakilus veikiausiai sugedo sraigtasparnio galinis sraigtas.

Paskelbtose nuotraukose buvo matyti automobilių stovėjimo aikštelėje šalia stadiono nukritęs sraigtasparnis, apimtas oranžinių liepsnos liežuvių. Šiame stadione vos prieš dvejus metus „Leicester City“ šventė savo stulbinamą triumfą Anglijos pirmenybėse.

„Nerandu tinkamų žodžių... tačiau man esate legenda, nepaprastas žmogus su didžia širdimi, futbolo klubo „Leicester City“ siela“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė Lesterio ekipos puolėjas Jamie Vardy (Džeimis Vardis), vienas iš to prieš dvejus metus pasiekto įspūdingo laimėjimo „kalvių“.

„Ačiū už viską, ką padarėte dėl manęs, mano šeimos ir mūsų klubo. Nuoširdžiai ilgėsiuosi jūsų... Ilsėkitės ramybėje #bose“, – rašė jis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių