Šveicarijos Alpėse siautėjo audra, yra žuvusiųjų

  • Teksto dydis:

Šveicarijos policija antradienį pranešė, kad mirė penktas asmuo iš 14 slidininkų grupės, užkluptos audros Alpėse, tad kartu su dviem kitoje vietoje žuvusiais alpinistais bendras aukų skaičius išaugo iki septynių.

„Balandžio 30-ąją vėlai vakare mirė penktoji auka“, – sakoma Valė kantono policijos pranešime.

Sekmadienį blogi orai netikėtai užklupo 14 slidininkų grupę Arolos regione Šveicarijos pietiniame Valė kantone.

Ši grupė iškeliavo iš Dikso poilsinės ir ketino iki nakties pasiekti Vinjeto kalnų namelį vadinamuoju Serpantino maršrutu.

Sunkiai pasiekiamoje kalnų vietoje esančios stovyklos vadybininkas į pareigūnus kreipėsi pirmadienį paryčiais. Buvo surengta didelė gelbėjimo operacija, kurioje dalyvavo septyni sraigtasparniai, informavo policija.

Vienas iš slidininkų buvo rastas negyvas nelaimės vietoje; manoma, kad jis užsimušė nukritęs.

Trys kiti mirė atvežti į ligoninę, o penkto slidininko gyvybė užgeso pirmadienį.

Šis asmuo tikriausiai buvo tarp penkių kritinės būklės žmonių, minėtų pirminiame policijos pranešime.

Kitiems šios grupės nariams nustatyta „švelni hipotermija“, tačiau jų „gyvybėms pavojus negresia“, pranešė policija.

Į nelaimę pakliuvę slidininkai buvo Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos piliečiai, sakė pareigūnai. Šiuo metu vyksta aukų oficialaus atpažinimo procesas.

Visų aukų šeimos buvo informuotos apie tragediją.

Be to, policija nurodė, kad ryčiau nuo šios nelaimės vietos, Berno kantono Alpėse, pirmadienį buvo rasti dviejų 21 ir 22 metų alpinistų kūnai. Apie jų dingimą buvo pranešta sekmadienio vakarą, bet dėl blogų orų gelbėtojai negalėjo išvykti jų ieškoti.

Šie gyvybių pareikalavę incidentai buvo naujausi iš ištisos virtinės nelaimių, sukrėtusių Šveicariją pastarosiomis savaitėmis.

Anksčiau šį mėnesį Alpėse dingo vokiečių milijardierius Karlas-Erivanas Haubas (Karlas Erivanas Haubas), o jo artimieji ir pareigūnai sako nebesitikintys surasti jo gyvo.

K.-E. Haubas dingo slidinėdamas vienas. Kadangi rajone, kuriame jis dingo, esama ledynų, gali būti, kad verslininkas įkrito į ledo plyšį. Žygį jis pradėjo 3,8 km aukštyje ant apledėjusios Mažojo Materhorno viršukalnės. Šis kalnas yra aukščiausia lynų keliu pasiekiama viršūnė Europoje.

Kovo 31-ąją sniego griūtis Šveicarijos Alpėse nusinešė trijų ispanų slidininkų gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių