Pereiti į pagrindinį turinį

Tailando policija konfiskavo rekordinį kristalinio metamfetamino krovinį

2016-12-16 13:07
BNS inf.

Tailando policija, nusitaikiusi į svarbų narkotikų sausumos kelią per šią karalystę į Malaiziją, penktadienį paskelbė apie konfiskuotą rekordinį pusės tonos kristalinio metamfetamino krovinį.

Scanpix nuotr.

Tokį kiekį geros kokybės metamfetamino nusikaltėliai galėjo tikėtis parduoti už maždaug 40 mln. dolerių (38 mln. eurų), sakoma Narkotikų stabdymo biuro (NSB) pareiškime.

Septyni Tailando piliečiai buvo apkaltinti narkotikų kontrabanda, priduriama pareiškime.

Minimas krovinys vėlai trečiadienį buvo aptiktas pietinėje Čumpono provincijoje, vienam automobiliui įtartinai sustojus prieš policijos patrulį.

Apieškojusi automobilį, policija nieko nerado.

„Tačiau vairuotojas elgėsi įtartinai, policininkų akivaizdoje neatsiliepė į mobiliojo telefono skambučius ... Jis ėmė drebėti ir prakaituoti“, – nurodė NSB.

Pareigūnai tame kelyje ėmė tikrinti kitus automobilius, nes žinojo, kad narkotikų kontrabandininkai dažnai važinėja kolonomis, ir du asmenys viename kitame automobilyje prisipažino, kad veikė kaip stebėtojai metamfetaminą vežančiam sunkvežimiui.

Sunkvežimis buvo surastas stovintis degalinėje Čumpono mieste, jame buvo 500 į plastikinius maišus sudėtų ir po kukurūzų lukštų maišais paslėptų narkotiko luitų, nurodė NSB.

„Tai rekordinis šių narkotikų konfiskavimas, – sakė generolas majoras Dusadee Choosangkijas (Dusadis Čusankidžas). – Manau, kad jie turėjo būti laikomi Malaizijoje, o vėliau gabenami į Australiją arba Taivaną.“

Metamfetaminas, sukeliantis didelę priklausomybę, Bankoko gatvėse pardavinėjamas po maždaug 3 mln. batų (76,5 tūkst. eurų) už kilogramą.

Ilgą sausumos sieną turintis Tailandas yra svarbus metamfetamino ir heroino, gaminamų Mianmare ir Laose, kontrabandos kelias.

Didelę dalį produkcijos kontroliuoja įtakinga ir gerai ginkluota Mianmaro va etninė grupė, aukštos kokybės metamfetamino piliules ir heroiną žyminti savo logotipu.

Narkotikai per sieną atokiuose rajonuose yra vežami automobiliais ar gabenami pėsčiomis ir parduodami Tailando gangsteriams.

Praėjusią savaitę šeši va genties žmonės žuvo per naktinį susišaudymą su Tailando armijos patruliu netoli kalnuoto Auksinio trikampio pasienio regiono.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų