Tasmanijoje išgelbėti 25 iš beveik 300 pakrantėje įstrigusių delfinų

Trečdalis iš maždaug 270 paprastųjų grindų, kurios įstrigo seklumose prie Australijos Tasmanijos salos krantų, nugaišo, o gelbėtojams kol kas į jūrą pavyko sugrąžinti 25 šių gyvūnų, antradienį pranešė pareigūnai.

Delfinai pirmadienį buvo pastebėti viename paplūdimyje ir ant dviejų smėlio seklumų netoli Strono miestelio Tasmanijos vakarinėje pakrantėje. Gelbėjimo operacijoje dalyvauja 60 žmonių.

„Išgelbėjome maždaug 25 [delfinus] ir palydėjome juos protaka į jūrą... Komandos dirba toliau, kad tas skaičius padidėtų, kol baigsis ši diena”, – antradienio pavakare žurnalistams sakė Tasmanijos parkų ir laukinės gamtos tarnybos vadovas Nicas Deka.

Biologas Krisas Carlyonas sakė, kad pažanga bus lėta. „Imsime tuos gyvūnus, nuo kurių geriausia pradėti, ir tuos, su kuriais galėsime susitvarkyti“, – sakė jis.

Maždaug trečdalis įstrigusių delfinų iki pirmadienio vakaro nugaišo, daugumos gyvūnų negalima pasiekti valtimis, sakė K. Carlyonas.

Pasak jo, paprastosios grindos yra ištvermingos ir turi galimybių tokioje padėtyje išgyventi kelias dienas, jei orai išliks vėsūs.

Tasmanijoje palyginti dažni atvejai, kai kur nors įstringa banginiai ar delfinai, tačiau šįkart įstrigusių delfinų skaičius yra didžiausias per daugelį metų.

Kodėl delfinai ir banginiai užplaukia ant seklumų ar metasi į sausumą, nežinoma.


Šiame straipsnyje: tasmaniadelfinaiAustralija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių