Teksasą užplūdo per 10 tūkst. migrantų, daugelis jų – haitiečiai

Teksaso Del Rijuso meras penktadienį paskelbė nepaprastąją padėtį, šį pasienio miestą užplūdus daugiau kaip 10 tūkst. dokumentų neturinčių migrantų, kurių daugelis yra haitiečiai.

Tai yra naujas išbandymas prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) imigracijos politikai.

Del Rijuso meras Bruno Lozano (Brunas Losanas) sakė, kad migrantai užplūdo JAV Muitinės ir pasienio apsaugos tarnybos (CBP) kontroliuojamą vietovę po Del Rijaus tarptautiniu tiltu, jungiančiu Jungtines Valstijas ir Meksiką.

Filmuotoje medžiagoje iš tos vietos matyti tūkstančiai žmonių, susibūrusių po viaduku ir šalia jo, tarp jų yra šeimų.

Daugelis iš tų migrantų yra haitiečiai, besitikintys likti Jungtinėse Valstijose, nes jų šalis dar neatsigavo po galingo žemės drebėjimo ir yra apimta besitęsiančios politinės suirutės, sakė B. Lozano.

Penktadienį šimtai migrantų toliau plūdo į Del Rijusą, tad po viaduku esančių žmonių skaičius viršijo vėlų ketvirtadienį mero įvardytus 10 503.

Jie visi laukia, kol CBP juos įformins, ir tikisi galimybės likti Jungtinėse Valstijose, kurias užplūdo migrantai, kertantys sieną iš Meksikos, ir dešimtys tūkstančių pabėgėlių iš Afganistano.

„Šiuo metu pasienio patrulis yra smarkiai užverstas migrantų antplūdžio Del Rijuso sektoriuje“, – sakė B. Lozano.

Baltieji rūmai tyli

Baltieji rūmai šiuo klausimu tyli, tuo metu auga politinis spaudimas J. Bidenui spręsti migrantų antplūdžio problemą.

Tiek respublikonai, tiek demokratai ragina prezidentą skubiai imtis veiksmų. Jo administracija liepą ir rugpjūtį JAV pasienyje suskaičiavo – ir daugumą išsiuntė atgal – daugiau nei 200 000 migrantų; tai yra didžiausias skaičius per daugiau nei dešimtmetį.

Kai kas liepos pabaigoje priimtą J. Bideno sprendimą – po Haičio prezidento Jovenelio Moise'o (Žovenelio Moiso) nužudymo leisti haitiečiams pasilikti šalyje neturint JAV vizų – vertina kaip paskatą atvykti kitiems.

„Šį vakarą po šiuo tiltu yra 10 503 nelegalūs užsieniečiai, nes Joe Bidenas priėmė politinį sprendimą atšaukti deportavimo skrydžius į Haitį“, – ketvirtadienį tviteryje rašė respublikonų senatorius Tedas Cruzas (Tedas Krusas).

Tuo metu demokratė Atstovų Rūmų narė Ilhan Omar, kuri pati yra imigrantė, irgi ragino J. Bideną imtis veiksmų.

„Tai reikalauja skubaus atsako iš Bideno administracijos, kuris būtų išsamus ir apimtų įvairių agentūrų bendradarbiavimą“, – sakoma jos pareiškime.

„Padėkime tiems žmonėms, kurie ten yra įstrigę, ir veikime greitai, kol ši gniuždanti situacija neišaugo iki nevaldomo lygio“, – sakė I. Omar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
globalistu politikos pasekme kur spec t daro viska kad sugriaut pasaulio pamatus ant kuriu zmoniu ateitis reiskia kad ju nereikia===========

Anonimas

Anonimas portretas
Brudas bėje nuo vokiško, idiš brolis ... Ne veltui Lietuvoje toks žodis brudas su tiesioginėm reikšmėm atsirado..

Anonimas

Anonimas portretas
Skaldyk ir valdyk....pas mus lygiai tas pats tik ten užpuolė o pas mus atseit nuo karo bėga.... Brudai jūs brudai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių