Tragedija Australijoje: ryklys sudraskė laukinės gamtos prižiūrėtoją

Didžiajame barjeriniame rife ryklys mirtinai sužalojo vieną jauną Australijos laukinės gamtos prižiūrėtoją, antradienį pranešė pareigūnai.

Pasak Kvynslando premjerės Annastacios Palaszczuk (Anastasijos Palaščuk), 23 metų sulaukusi auka dirbo šios valstijos Draustinių ir laukinės gamtos tarnyboje.

„Ir vėl šeima liūdi dėl jauno žmogaus, tragiškai netekusio gyvybės per siaubingą ryklio užpuolimą“, – sakė ji žurnalistams.

Policija pranešė, kad vyras buvo užpultas vandenyje pirmadienį netoli Šiaurės Vakarų salos, esančios už 75 km į šiaurės rytus nuo Gladstouno, grįžinėdamas į tarnybos užsakytą laivą. Darbuotojui buvo sunkiai sužalota koja ir ranka, o už kelių valandų jis mirė ligoninėje.

Detektyvas vyresnysis seržantas Tony Andersonas (Tonis Andersonas) nurodė, jog prieš užpuolimą velionis atliko priežiūros darbus. Jis tuo metu buvo paskutinis vandenyje likęs žmogus.

„Dienai einant į pabaigą maudėsi vos keturi žmonės, plaukioję prie valties galo, ilsėdamiesi po darbo dienos“, – reporteriams sakė pareigūnas.

Per pastaruosius pusantrų metų Didžiajame barjeriniame rife įvyko mažiausiai trys ryklių atakos.

Praėjusių metų spalį du britų žygeiviai buvo užpulti plaukiodami po vandeniu prie Sekminių saloms priklausančios Huko salos. Vienas iš šių vyrų neteko pėdos.

Pernai kovą buvo sunkiai sužeista šlaunis vienam 25 metų vyrui, užpultam ryklio Hardžio rife, esančiame šalia Hamiltono salos, taip pat priklausančios Sekminių salynui.

2018 metų lapkritį Sekminių salos Sid Harbore per panašų incidentą žuvo 33 metų gydytojas iš Viktorijos valstijos Danielis Christidisas (Danielis Kristidisas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
O ko tą laukinę gamtą prižiūrėti?Pasekmės logiškos.

beje

beje portretas
beje Diena! Lietuvoje PUOLA,UZPUOLA O NE ATAKUJET!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių