Ukraina: Rusijos pajėgos apšaudė „Azovstal“ fosforo bombomis

Rusija, Ukrainos duomenimis, fosforo bombomis apšaudė „Azovstal“ gamyklą Mariupolio uostamiestyje. „Pragaras atėjo į Žemę. Į „Azovstal“, – sekmadienį „Telegram“ žinių kanale rašė Mariupolio miesto Tarybos narys Petro Andriuščenka.

Fosforo bombos užsidega reaguodamos su deguonimi ir padaro didelės žalos. Jas naudoti draudžia tarptautinė teisė. Deputatas kartu paskelbė iš oro darytą vaizdo įrašą, kuriame matyti ant plieno gamyklos krentantis ugnies lietus. Įrašo nepriklausomai patvirtinti nėra galimybių.

P. Andriuščenka taip pat paviešino nuotraukas su užrašais ant bombų, kurie rodo, kad bombos buvo numestos reaguojant į Ukrainos pergalę „Eurovizijos“ dainų konkurse. Kol kas neaišku, iš kur šios nuotraukos gautos. Ant spėjamų bombų rusų kalba buvo parašyta: „Kalusha, kaip norėjai! Ant „Azovstal“ ir angliškai „Help Mariupol – Help Azovstal right now“ (Padėkite Mariupoliui – Padėkite „Azovstal“ dabar“ ir data – gegužės 14-oji. Ukrainai pergalę „Eurovizijoje“ laimėjusios grupė „Kalusha Orchestra“ atlikėjas šiuos žodžius ištarė scenoje Turine.

Rusiškuose neapykantos komentaruose buvo galima perskaityti, kad fosforo bombos yra rusų pasveikinimas su pergale „Eurovizijos“ dainų konkurse. Rusų žiniasklaida naktį pranešė apie Ukrainos laimėjimą, tačiau priešingai nei ankstesniais metais valstybinė televizija konkurso transliuoti negalėjo. Rusija dėl karo prieš Ukrainą buvo pašalinta iš „Eurovizijos“.

„Azovstal“ gamykloje, Ukrainos duomenimis, įsitvirtinę apie 1 tūkst. Mariupolio gynėjų. Jie atmeta rusų raginimus pasiduoti.


Šiame straipsnyje: Azovstalkaras Ukrainojekarasfosforo bombos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių