Ukraina sako, kad jos pajėgoms pavyksta stabilizuoti padėtį aplink Bachmutą

Kyjivas sako, kad jo pajėgoms pavyksta stabilizuoti padėtį aplink Bachmutą Rytų Ukrainoje, kuriame vyksta ilgiausias mūšis per Rusijos invaziją.

Bachmute, kuriame kadaise gyveno apie 70 000 žmonių, po kelis mėnesius trunkančių įnirtingų Rusijos ir Ukrainos pajėgų kovų beveik neliko civilių gyventojų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovas Valerijus Zalužnas vėlai penktadienį po pokalbio telefonu su Jungtinės Karalystės Gynybos štabo viršininku admirolu seru Tony Radakinu (Toniu Radakinu) pareiškė, kad padėtis fronte yra „sunkiausia Bachmuto kryptimi“.

„Dėl didžiulių gynybos pajėgų pastangų mums pavyksta stabilizuoti padėtį“, – socialiniame tinkle „Facebook“ teigė V. Zalužnas.

Rusijos pajėgos palaipsniui stiprino savo pozicijas aplink miestą, kurio simbolinė reikšmė, užsitęsus mūšiui, pranoko bet kokią karinę reikšmę.

Šeštadienį JK gynybos ministerija pateikė naujausią žvalgybos informaciją, kurioje teigiama, kad Rusijos puolimas prieš Bachmutą „iš esmės sustojo“.

„Tikėtina, kad tai visų pirma lėmė itin didelis Rusijos pajėgų išsekimas“, – sakoma britų pareiškime ir priduriama, kad mūšyje Ukraina taip pat „patyrė didelių nuostolių“.

Vyresnysis Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis ketvirtadienį pareiškė, kad netrukus gali būti surengta kontrataka prieš Rusijos pajėgas prie Bachmuto.

O. Syrskio pareiškimas pasirodė kitą dieną po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad trečiadienį aplankė Ukrainos pajėgas netoli Bachmuto fronto linijos.

Rusijos samdinių grupės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pirmadienį sakė, kad jo pajėgos kontroliuoja apie 70 proc. miesto.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojegrupė WagnerBachmutasValerijus Zalužnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių