Ukrainoje per konfliktą su separatistais žuvo du kariai ir karo medikas

Ukrainos kariuomenė pirmadienį pranešė, kad du jos kariai ir karo medikas žuvo šalies rytuose per konfliktą su Maskvos remiamais separatistais, ir apkaltino savo oponentus naudojant draudžiamus ginklus.

Vienas karys žuvo per apšaudymą iš minosvaidžių, o kitas – užlipęs ant savadarbio sprogstamojo įtaiso, sakoma kariuomenės pranešime.

Trims kariuomenės medikams mėginant evakuoti per sprogimą žuvusio kario kūną, vieną iš jų nukovė separatistų snaiperis, o kiti du buvo sužeisti.

Sekmadienį konflikto zonoje buvo sužeisti kiti šeši ukrainiečių kariai.

Kijevas apkaltinus separatistus per pastarąją parą 11 kartų pažeidus paliaubų režimą ir šaudžius iš 120 mm kalibro minosvaidžių, draudžiamų naudoti pagal Minsko taikos susitarimus.

Pastarieji susirėmimai pareikalavo daugiausiai Kijevo vyriausybės pajėgų narių gyvybių nuo kovo. Laikotarpis nuo praeitų balandžio, kai Ukrainos prezidentu buvo išrinktas Volodymyras Zelenskis, žadėjęs stengtis greitai užbaigti šį konfliktą, buvo gana ramus.

Per konfliktą su separatistais nuo 2014 metų jau žuvo daugiau 13 tūkst. žmonių, dar apie 1,5 mln. buvo priversti palikti savo namus.

2015 metais pasirašyti Minsko taikos susitarimai smarkiai sumažino kautynių intensyvumą, bet abi pusės nepadarė jokios pažangos, siekdamos politinio sprendinio.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją teikiant separatistams karinę pagalbą, nors Maskva tai neigia.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainoježuvo kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonui Lietuviui

 Jonui Lietuviui portretas
kam toki brieda rasineti?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Aš užaugau tarp tarp Lietuvos staravierų. Tai tikri rusai . pabėgę nuo tokių Donbasų , Padniestrių, ir kitų žmogui negyvenamųjų vietų kūrėjų , kurių lizdas Kremlius , tikėjimas-apiplėšti, pavergti .Tad aš Tikriems rusams artimesnis , nes turiu daugiau pažįstamų ir draugų rusų ,nei ukrainiečių .

Jonui Lietuviui

Jonui Lietuviui portretas
Šaudo medikus norinčius padeti žmogui:) Jonai tau gal parašyti išklotine Kaip teroristines ukrainos pajegos apšaudo civilius miestelius? Kaip naikina gyvibiškai reikalinga infrastruktura kaip pvz vandentiekius, elektros perdavimo tinklus. Ar čia separatistai patys save apšaudo? O paskutinis cirkas apie tai kaip ukrainos kareivukams ju vadovybe itvirtinimams statyti atveže radiacija spinduliojančia mediena iš Černobylio zonos:) Chochlopitekas tu o ne Lietuvis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių