Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos kariuomenė skelbia sunaikinusi Rusijos technikos koloną

Poltavos srities karinės administracijos vadovas Dmitrijus Luninas socialinio tinklo paskyroje pranešė apie Ukrainos kariuomenės sunaikintą rusų technikos koloną.

„Aštuntoji didvyriškos kovos diena. Situacija Poltavos regione valdoma. Šią naktį Ukrainos kariuomenė šiaurės regione sunaikino Rusijos technikos koloną, nurodomas priešo praradimas. Toliau stipriname krašto gynybą, siunčiame dešimtis tonų pagalbos Šumų ir Charkovo regionams, formuojame Poltavos srities pagalbą. Šlovė Ukrainai“, – socialiniame tinkle rašė D. Luninas.

Dar anksčiau D. Luninas pasidalijo sumaitotų tankų nuotraukomis.

D. Lunino feisbuko nuotr.

„Visi okupantai turi suprasti vieną dalyką: kas pas mus ateis su kardu – nuo kardo ir mirs. Puikus Ukrainos kariuomenės darbas regiono šiaurėje, prie Šumų ir Poltavos regionų sienos. Kita dalis nuverstos rusiškos technikos“, – situaciją komentavo D. Luninas.

 

 

Kaip skelbta anksčiau, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad per savaitę Rusijos armijos gyvosios jėgos nuostoliai pasiekė maždaug 9 tūkst. žmonių, praneša naujienų agentūra UNIAN.

Valstybės vadovas naktį į ketvirtadienį pasirodžiusiame vaizdo kreipimesi pabrėžė, jog Ukrainos armija daro visa, kad galutinai palaužtų priešą.

„Beveik 9 tūkst. nukautų rusų per vieną savaitę“, – sakė jis.

Prezidentas teigė, kad, pavyzdžiui, Mykolajivo ruože okupantams tenka dešimtimis sraigtasparnių išgabenti savo kariškius – žuvusius ir sužeistus.

„19-mečiai, 20-mečiai – ką jie matė gyvenime, išskyrus šitą įsiveržimą į svetimą žemę?“ – klausė valstybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad Ukraina nenori būti padengta kareivių lavonais.

„Nešdinkitės namo – visa armija. Pasakykite savo vadovybei, kad norite gyventi, kad nenorite mirti“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

Praėjusią savaitę Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Daugiau naujienų