Uraganui „Laura“ sustiprėjus iki 4 kategorijos baiminamasi didelio štorminio potvynio

Uraganui „Laura“ sustiprėjus iki 4 kategorijos ir trečiadienį slenkant JAV pietinių Luizianos ir Teksaso valstijų krantų link, buvo perspėta dėl „neišgyvenamo“ štorminio potvynio ir nurodyta evakuotis šimtams tūkstančių Meksikos įlankos pakrantėse gyvenančių žmonių.

Majamyje įsikūręs Nacionalinis uraganų centras (NHC) paskelbė, kad „Laura“ krantą turi pasiekti vėlai trečiadienį arba anksti ketvirtadienį.

Uraganas, kurio vėjų greitis siekia 240 km per val., kone pasiekė aukščiausią 5-ą kategoriją pagal Saffiro-Simpsono (Safiro-Simpsono) skalę. Penktai kategorijai uraganas priskiriamas, jei jo vėjų greitis siekia bent 252,6 km per valandą.

Jei „Laura“ išliks tokia pat stipri ir pasiekusi sausumą, ji bus tarp 13 stipriausių audrų, kada nors smogusių Jungtinėms Valstijoms, tačiau NHC nurodė, kad uraganui judant į žemyno gilumą „tikimasi spartaus silpnėjimo“.

NHC perspėjo, kad „Laura“ Luizianos ir Teksaso pakrantėse gali sukelti „neišgyvenamą štorminį potvynį“, kurio aukštis gali siekti 6 metrus. Tai drauge su uraganiniais vėjais gali sukelti staigių potvynių ir padaryti „katastrofiškos žalos“.

NHC taip pat perspėjo, kad pietiniuose uragano pakraščiuose gali susiformuoti tornadų ir kad „skubiai reiktų užbaigti pasirengimą gyvybėms ir turtui apsaugoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių