Koronavirusas toliau šienauja gyvybes: jau mirė daugiau nei 560 žmonių

Kinijoje patvirtinus dar beveik 3 700 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 28 018, ketvirtadienį informavo nacionalinė sveikatos komisija.

Savo eiliniame pranešime komisija nurodė, kad užregistruotos dar 73 naujos mirtys nuo viruso, dauguma jų – labiausiai nuo šios ligos nukentėjusioje Hubėjaus provincijoje. Dar trys žmonės mirė kituose regionuose. Iš viso Kinijoje koronavirusas pareikalavo 563 gyvybių.

Saudo Arabija uždraudė vykti į Kiniją

Saudo Arabija uždraudė savo piliečiams ir rezidento statusą turintiems asmenims vykti į Kiniją, kuri yra naujo koronaviruso protrūkio epicentras. 

Karalystės Pasų generalinis direktoratas nurodė, kad šių priemonių imtasi reaguojant į naujo viruso protrūkį. Šios mirtinai pavojingos ligos židiniu laikoma Kinijos centrinė Hubėjaus provincija.

Direktoratas įspėjo, kad karalystės gyventojams, pažeisiantiems šį nurodymą, nebus leista sugrįžti į Saudo Arabiją.  

Institucija taip pat nurodė, kad karalystės piliečiams, pažeisiantiems kelionių draudimą, bus taikomos reguliavimo nuostatos dėl kelionės dokumentų, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.  

Pasų generalinio direktorato pranešimą ketvirtadienį išplatino valstybinė naujienų agentūra SPA. 

Sekmadienį Saudo Arabijos oro bendrovės „Saudia“ prisijungė prie kitų stambių oro kompanijų, sustabdžiusių skrydžius į Kiniją. Be to, savaitgalį iš Uhano, tapusio koronaviruso protrūkio epicentru, buvo evakuoti 10 studentų iš Saudo Arabijos. Į Rijadą parskraidintiems asmenims skirtas dviejų savaičių karantinas.

Saudo Arabijoje dar neužfiksuotas nė vienas užsikrėtimo šiuo virusu atvejis, bet kaimyniniuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose jis diagnozuotas penkiems žmonėms.

Kitos šalys, pavyzdžiui, JAV, irgi ėmėsi drastiškų priemonių. Jungtinės Valstijos laikinai uždraudė atvykti į šalį užsienio piliečiams, jei jie per pastarąsias 14 dienų lankėsi Kinijoje. Išimtis daroma tik JAV piliečių ir nuolatinių gyventojų artimiausiems giminaičiams.

JK patvirtintas trečias užsikrėtimo koronavirusu atvejis

Jungtinėje Karalystėje (JK) naujasis koronavirusas diagnozuotas jau trečiam žmogui, paskelbė Anglijos vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Chrisas Whitty, praneša „Reuters“.

„Dar vienam pacientui diagnozuotas koronavirusas, taigi, iš viso JK tokių atvejų skaičius išaugo iki trijų. Asmuo užsikrėtė ne Jungtinėje Karalystėje“, – sakė Ch. Whitty.

„Dabar dirbame, kad nustatytume visus žmones, su kuriais kontaktavo pacientas“, – teigė Ch. Whitty.

Koronavirusu užsikrėtęs pacientas jau perkeliamas į specialią ligoninę. Praeitą savaitę JK sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmieji du koronavirusu užsikrėtę pacientai gydomi ligoninėje Niukasle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sado, tas virusas ypač pavojingas žydams - ar ne palestiniečių užsakymu jis buvo kuriamas?.. :s

Neklaidinkit

Neklaidinkit portretas
Tiek mire kinu,o ne apskritai zmoniu. Panasu,kad caucasian'u rase yra siam virusui atspari.

siaip

siaip portretas
Veryga sake, kad yra pasiruose. Cia tik pasaulyje pergyvena, o pas mus viskas OK. Jei prasides, tai ka cia, baika... Palauksim kol isras vsisrus, pskui dar palauksim bent 10 meteliu, kol atsiras generiniai vaistai, nes originaliu naudoti nebus galima, nes brangus..... Taigi, viskas cia OK, nuretume ismirti laiku....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių