V. Putinas: artimiausios dvi–trys savaitės kovoje su koronavirusu bus lemiamos

Artimiausios dvi–trys savaitės bus lemiamos kovoje su koronaviruso plitimu Rusijoje, trečiadienį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mes įdėmiai studijuojame patirtį visų šalių, taip pat susidūrusių su koronaviruso grėsme, o ji byloja, kad pačios sunkiausios, sudėtingiausios būna pirmos keturios–penkios savaitės nuo epidemijos pradžios. Tai reiškia, kad mūsų situacijos (tolesniam) vystymuisi lemiamos bus artimiausios dvi–trys savaitės“, – kalbėjo V. Putinas pasitarime su regionų vadovais.

Jis pabrėžė, kad šiuo laikotarpiu reikės „maksimalaus visų išteklių sutelkimo, griežčiausio laikymosi gydytojų rekomendacijų ir tų profilaktinių priemonių, kurios šiandien įvedamos kiekviename regione“, – sakė jis.

„Mes, žinoma, negalime „šimtu procentų“ tiksliai pasakyti, kaip keisis padėtis sveikatos apsaugos srityje, ekonomikoje – mūsų šalyje ir pasaulyje apskritai. Bet mes galime su didele tikimybe prognozuoti, numatyti galimus situacijos keitimosi variantus, o tai reiškia, kad galime ir privalome iš anksto pasiruošti visiems įmanomiems variantams ir turėti veiksmų planą. Tada tie veiksmai bus savalaikiai ir veiksmingi“, – pareiškė Rusijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių