V. Zelenskis iškėlė sąlygą, kuri prailgintų V. Putino gyvenimą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali gyventi ilgiau, jei pripažins karą klaida ir išves kariuomenę iš Ukrainos, rašo UNIAN.

Tokią nuomonę duodamas interviu „The Economist“ išsakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Anot jo, nuo V. Putino apsisprendimo pratęsti ar nutraukti karą priklauso ne tik jo paties, bet ir artimo rato gyvenimas.

„Kuo greičiau baigsis karas ir jei Rusija pripažins, kad pradėti karą buvo tragiška klaida, tuo ilgiau Rusijos prezidentas ir jo aplinkos žmonės bus gyvi“, – sakė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad V. Putino nesėkmės jau yra akivaizdžios, nes Ukraina susigrąžins savo sienas, antraip agresorius vėl grįš. V. Zelenskis pažymėjo, kad „reikia žiūrėti į realybę, nes pasaulis rodo ne tik diplomatinį palaikymą, bet ir izoliuoja Rusiją sankcijomis“.

V. Zelenskis pabrėžė, kad tik V. Putinas gali iš karinio pasukti į diplomatinį kelią. „Jei jis dabar trauksis prie 1991-ųjų sienų, tada prasidės diplomatinis kelias“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Lapkritį G20 viršūnių susitikime V. Zelenskis tarptautinei bendruomenei pristatė  Ukrainos taikos formulę ir paragino užsienio lyderius padėti Ukrainai ją įgyvendinti. Kiekvienas formulės punktas yra aiškiai parengtas.

Ukrainos prezidentas pridūrė, kad  Ukrainos vėliava turėtų sugrįžti  į visus miestus ir bendruomenes, o teroristinė valstybė, kuria tapo Rusija, turėtų atsakyti už šį karą.

V. Zelenskis ketvirtadienį, gruodžio 15 d., sakė, kad kiti šeši mėnesiai akistatoje su Rusija bus lemiami ir pareikalaus dar daugiau pastangų iš Ukrainos bei jos partnerių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisVladimiras Putinaskaro eiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių